Real life

Girls Issues: Ik wil niet met nog meer mensen praten

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt over haar probleem met praten.

Hey Girlscene,

Ik zit een beetje met een probleem. Mijn moeder is psychisch ziek en ik had het hier met mijn mentor over. Ik werd nogal emotioneel en dat vond zij zo erg dat ze nu wil dat ik om de paar weken een gesprekje met haar ga houden. Maar dat wil ik eigenlijk echt niet. Ik praat al met zoveel mensen. Dus, wat moet ik nu doen?

Xxx


Lieve anoniem,

Ten eerste is het heel vervelend dat je moeder psychisch ziek is. Hopelijk komt er een oplossing voor haar en kan de situatie snel beter worden.

Je moet het natuurlijk als iets positiefs zien van je mentor. Zij ziet dat jij niet goed in je vel zit en dat je ergens mee zit. Misschien is het verstandig om te blijven praten met je mentor. Wanneer het niet zo goed gaat, dan heb je hier misschien ook last van op school. Als je af en toe met je mentor praat over het probleem, kan zij hier rekening meehouden. Zij kan eventueel andere leraren op de hoogte stellen zodat jij dit zelf niet hoeft te doen.

Als je echt niet wil praten met je mentor dan moet je dit tegen haar zeggen. Vertel haar duidelijk waarom je niet met haar wil praten en zorg dat je het eventueel op een goede manier afsluit. Zorg wel dat je inderdaad met andere mensen kunt praten. Het is belangrijk dat je met mensen kunt praten als je ergens mee zit.

Kortom, je kunt het beste eerlijk zijn tegen je mentor. Vertel haar dat je al met meerdere mensen praat en dat je liever niet met nog iemand wil praten. Twijfel je en wil je misschien toch wel met haar praten? Laat haar dat dan weten. Je kunt ook proberen om een paar keer met haar te praten om te zien of het helpt of nuttig is.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Pixabay

Must reads 👀