Lifestyle

Maak jij deze veelgemaakte fout ook in een relatie?

Je hebt een leuke jongen ontmoet of misschien heb je al wel een tijdje een relatie. Alles gaat goed en jullie zijn samen een gelukkig stel. Toch voel jij je niet helemaal gelukkig en je vraagt je af waar dat aan ligt. Je komt erachter dat je eigenlijk helemaal geen liefde voor jezelf hebt. Je zet alles opzij voor die ‘perfecte relatie’ en je vergeet hierdoor je eigen dromen en wensen. Time for a change!

Het is een veelvoorkomend verschijnsel dat mensen al hun eigen dromen en wensen opzij zetten voor een relatie. Je probeert die ander zo gelukkig mogelijk te maken en hierbij bestaat de kans dat je je eigen geluk verwaarloost. Als er een moment komt dat je relatie helaas uitgaat kom je er al snel achter dat je je eigen geluk volledig kwijt bent. Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn, maar het komt veel voor. Je geluk en zelfvertrouwen is ver te zoeken en je kunt geen of weinig liefde meer voor jezelf voelen. Hoe komt dit en wat kun je hier nu het beste aan doen?

# Je wordt pas echt close wanneer je elkaars imperfecties kent
Denk eens na over je goede vriendschappen of over relaties. Vaak worden deze pas echt close wanneer je elkaars imperfecties weet en kent. Waarom is dit zo? Als iemand je accepteert, zelfs nadat ze al jouw flaws kennen, creëert dit vertrouwen. Je weet nu dat je je volledig open kunt stellen. Wanneer je onzeker bent in een relatie durf je jezelf ook niet volledig bloot te geven. Op deze manier creëer je een soort van masker en ben je nooit 100% jezelf binnen een relatie.

# Je moet elkaar nodig hebben, maar niet afhankelijk van elkaar zijn
Iedereen heeft zijn/haar needs, helemaal in een relatie. Jij wil graag dat je partner je het gevoel geeft dat hij/zij jou nodig heeft. Andersom is dit natuurlijk ook het geval. Het probleem is dat je teveel doorslaat in het geven. Wanneer je alleen nog maar bezig bent met de gedachte dat je je partner moet ‘geven’ dan is het goed om hier eens bij stil te staan. Vergeet niet dat je in een relatie met twee bent. Jouw geluk en jouw behoeftes moeten niet vergeten worden.

# Alleen wanneer je jezelf bent kun je alles uit je relatie halen
Wanneer je alleen maar aan het focussen bent op alles om je heen is het moeilijk om te genieten van bepaalde ervaringen. Het kan zijn dat je in je hoofd alleen maar denkt aan wat andere mensen van je vinden, of wat andere mensen willen en niet willen. ”Hoe zie ik eruit? Wat moet ik zeggen? Ben ik wel goed genoeg?” Stop met deze gedachtes en begin met het genieten van wat je doet. Laat jezelf zien en wees trots op hoe je bent! Jouw imperfecties maken jou perfect.

Vergeet niet dat jij (ook) belangrijk bent. Het is heel goed om te geven, maar vergeet ook nooit om te nemen. Wanneer je niet gelukkig, onzeker of ontevreden bent in een relatie dan is dit niet goed. Als je uit een (lange) relatie komt en je voelt jezelf super unhappy dan kan dit een afknapper zijn voor mannen. Je moet eerst van jezelf houden voordat je iemand anders van jou laat houden. Zoals Justin Bieber zou zeggen ‘Love yourself’! Omarm je imperfecties en geniet van wie je bent en wat je doet.

Wil jij meer lezen over zelfvertrouwen? Lees dan eens dit artikel.

Ben jij ook wel eens onzeker in een relatie?

Bron