Films & Series

5 redenen waarom je weer Awkward & Faking it moet kijken

Meiden, pak je agenda er maar bij. Als je een serie-addict bent moét je dit nieuws weten! Voortaan kun je de woensdagavond blokken en de afstandsbediening opeisen, want MTV heeft aan Girlscene laten weten dat de series Awkward en Faking It vanaf vandaag (elke woensdag om 19:00) weer beginnen. Genoeg aanleiding om eens 5 redenen om een rij te zetten waarom je deze series moet kijken.

Vanaf vandaag, woensdag 16 maart, kun je iedere woensdag ein-de-lijk weer naar de nieuwste afleveringen van zowel Awkward als Faking It kijken! Zorg ervoor dat je om 19:00 uur voor de televisie zit, zodat je geen seconde hoeft te missen. Om dit nieuws te vieren delen we meteen 5 redenen waarom je Awkward en Faking It moet volgen.

1. Het is misschien het laatste seizoen van Awkward
Laten we met Awkward beginnen. Het is oké om een traantje te laten, want misschien breekt vanavond het laatste seizoen wel aan. Er zijn namelijk nog wat onduidelijkheden of er een zesde seizoen komt. Wij hopen in ieder geval van wel!


2. Het is herkenbaar
Of je nu een muurbloempje bent en uit je schulp kruipt zoals Jenna uit Awkward of dat je vriendschap met een vriendin niet meer helemaal lekker gaat zoals in Faking It: in beide series zitten elementen die gewoon super herkenbaar zijn. Zo kun je je makkelijk inleven in de personages waardoor kijken nog leuker wordt.

3. De series hebben prijzen gewonnen
Mocht je de series Awkward en Faking It nog niet kennen, dan moet je echt gaan beginnen met kijken! De series hebben zelfs prijzen gewonnen, dus dat zegt genoeg. Awkward won onder andere in de categorie Favorite Cable TV Comedy tijdens de People’s Choice Awards in 2013. Faking It won de categorie Breakout Show bij de Teen Choice Awards en Favorite Comedy (Annual AfterEllen Visibility Awards) in 2014. Maar niet alleen dat, want in beide series hebben acteurs prijzen gewonnen! Rita Volk (Amy) van Faking It werd gekozen als favoriete actrice. Hoe cool is dat?!

4. Het zijn guilty pleasures
Zowel Awkward als Faking It zijn de ultieme guilty pleasures. Een aflevering kijkt lekker makkelijk weg. Bovendien is het stiekem heel interessant om de ingewikkelde relatie van Jenna en Matty te volgen in Awkward. En hoe gaat het verder met Luke? Maar minstens zo leuk om te volgen is Amy die in Faking It toch gevoelens krijgt voor haar BFF Karma. Ook niet onbelangrijk: de jongens in de series zijn super knap. Just saying.

5. Het is heel echt
Van een relatie met een oudere jongen tot een meisje die gevoelens heeft voor haar beste vriendin: beide series zijn heel ‘echt’ en realitisch. Je bent of kent wel iemand die in dezelfde situatie zit op de middelbare school. In Awkward en Faking It komen onderwerpen voorbij die iedere scholier bezighoudt. Populariteit, vriendschap, relaties, seks… Maar naast de drama zijn het ook fijne komedies. Kijken dus!

Awkward en Faking It zijn elke woensdag om 19:00 uur op MTV te zien.

Volg jij Awkward en/of Faking It?

*Dit is een advertorial

Must reads 👀