Lifestyle

Vrouwen kunnen beter autorijden dan mannen en dit is waarom

Laat je vriend jou nooit rijden? Word je door je vader uitgelachen om je inparkeer-skills? Mannen hebben altijd commentaar op het rijgedrag van vrouwen. Veel mannen menen dat we er niks van bakken achter het stuur. Maar we kunnen de flauwe opmerkingen voor eens en voor altijd achter ons laten, want wij zetten op een rijtje waarom vrouwen beter kunnen autorijden dan mannen.

Als veel mannen één vooroordeel hebben over vrouwen, dan is het wel dat we slecht zijn in het besturen van een auto en alles wat daarbij komt kijken. In hun ogen worden alle ongelukken in het verkeer door een vrouw veroorzaakt. Als er een auto scheef geparkeerd staat, dan heeft een vrouw dat uiteraard gedaan. Volgens sommige mannen (en zelfs sommige vrouwen) moeten vrouwen zo min mogelijk achter het stuur kruipen. Maar klopt dit vooroordeel wel? Wij zetten voor je op een rijtje waarom vrouwen beter kunnen autorijden dan mannen. Oordeel zelf!

Vrouwen kunnen beter autorijden dan mannen en dit is waarom

1. Vrouwen rijden een stuk voorzichtiger dan mannen
We zijn een stuk voorzichtiger op de weg dan de meeste mannen. Wij stoppen bijvoorbeeld keurig voor een stoplicht dat op oranje staat, maar mannen rijden vaak door. Ook kijken we goed in de spiegel en mannen een stuk minder. Bovendien kunnen girls de snelheid veel beter aanpassen aan de situatie.

2. Mannen willen te snel
Heb je ooit een man gezien die na de aankoop van zijn auto niet direct van enthousiasme naar al zijn vrienden, familie en willekeurige strangers crosste? Juist. In hun enthousiasme scheuren ze al de Duitse autobahn over voor ze goed en wel de sleutels in ontvangst hebben genomen. Vrouwen daarentegen denken eerst rustig na over welke autoverzekering het beste bij ze past bijvoorbeeld en of het wel verstandig is om met bepaalde weeromstandigheden de weg op te gaan en dat maak echt dat vrouwen beter kunnen autorijden dan mannen.

2. Mannen dénken dat ze heel goed kunnen autorijden
Vaak hebben mannen de gedachte dat ze goed kunnen rijden en dat maakt ze juist risicovol op de weg. Ze worden als het ware overmoedig en letten daardoor minder goed op. Zal ons minder snel gebeuren 😉 Natuurlijk geld dit niet voor alle mannen, want er zijn altijd uitzonderingen op de regel, but you get the point.

3. Mannen gaan eerder bumperkleven
Over overmoedig gesproken: we mogen dan misschien wel langzamer rijden dan mannen, op bumperkleven zal je ons in ieder geval niet snel betrappen. Doordat mannen altijd gehaast rijden, zullen zij eerder bumperkleven dan vrouwen. Ze hebben immers het geduld niet om rustig te wachten tot hun voorganger optrekt bij het stoplicht. Op wegen waar ze niet kunnen inhalen, betrap je mannen ook eerder op het drukken op de auto voor hen dan vrouwen.  

4. Vrouwen zijn gewend aan multi-tasken
Who run the world? Juist. Omdat wij gewend zijn om meerdere dingen tegelijk te doen en daar ook nog eens heel goed in zijn, raken we minder snel afgeleid als bijvoorbeeld onze telefoon gaat. Een man zal hem eerder oppakken en hierdoor de focus op de weg verliezen, omdat hij niet zo goed is in twee dingen tegelijk doen. Wij rijden gewoon steady door, houden de navigatie in de smiezen en kletsen rustig bij met onze bestie op de speaker. Vrouwen kunnen beter autorijden dan mannen: is there anything else to say? 😉

Lees ook:

Beeld: iStock