Lifestyle

Bewezen: vrouwen dealen beter met een break-up dan mannen

Heb je ook weleens zo’n heftige break-up gehad dat de tissues niet aan te slepen waren en je minimaal drie bakken Ben & Jerry’s hebt verorberd met Adele’s album op repeat? Break-ups zijn heftig en het duurt even voordat je überhaupt weer aan een andere jongen kunt denken. Het lijkt altijd alsof mannen er altijd eerder overheen zijn dan jij, maar onderzoek wijst uit dat het tegenovergestelde waar is. Uiteindelijk zijn wij beter af!  

Kijk een romantische komedie en het wordt al gauw duidelijk dat vrouwen hulpeloze vogeltjes zijn als ze zijn gedumpt. Vrouwen huilen non-stop en kunnen niks anders dan in hun bed liggen met dertien repen chocola. Eh, we gaan niet zeggen dat hier niks van waar is (chocola heb je gewoon nodig bij verdriet!), maar het is niet zo dat mannen ondertussen de vrijheid aan het vieren zijn in de kroeg. 

Voor een onderzoek van de Binghamton University en University College London zijn bijna 6000 mensen uit 96 verschillende landen ondervraagd over de psychische en fysieke pijn na een break-up. Wat bleek? Vrouwen hebben inderdaad meer last van liefdesverdriet vlak na een break-up, maar dat verandert allemaal naarmate de tijd vordert. 

Mannen doen er veel langer over om over een break-up heen te komen. Terwijl wij hem al bijna vergeten zijn, zit hij nog met jou in zijn hoofd. Dat heeft allemaal te maken met de evolutie; vrouwen nemen meer risico om zich aan een man te binden en dus is het verlies groter, maar mannen realiseren zich later dat ze weer met andere mannen moeten concurreren om een vrouw te veroveren. 

De volgende keer dat je een break-up hebt (laten we hopen dat dit niet gebeurd), denk dan aan het feit dat hij er waarschijnlijk nog veel langer mee zit dan jij. Ha! 

Heb jij weleens een vervelende break-up meegemaakt? Hoe lang duurde het voordat je erover heen was? 

Bron

Must reads 👀