Beauty

8 manieren om je haar te veranderen zonder naar de kapper te gaan

Herken je dat gevoel dat je echt iets anders met je haren wil, maar dat je geen flauw idee hebt wat je ermee aan moet? Kijk, dan komt dit artikel goed van pas. Er zijn namelijk manieren waarop je je haren anders kunt dragen waardoor het misschien lijkt alsof je naar de kapper bent geweest, terwijl dat helemaal niet het geval is. Lees maar mee!

1. Faux bob
Heb je lang haar en ben je aan het overwegen om je lokken af te knippen? Of wil je eens weten hoe een bob bij jou staat? Dan kun je dat doen zonder, maar een schaar in de buurt van je haren te houden. Een faux bob is het antwoord! Hierdoor lijkt het alsof je een bob hebt, terwijl je eigenlijk gewoon je haar verstopt.

Lees hier hoe je een faux bob maakt.

2. Scheiding
Je kunt je kapsel er heel anders uit laten zien door simpelweg de plek van je scheiding op te schuiven. Zo simpel is het! Wie altijd een middenscheiding draagt kan kiezen voor een zijscheiding en vice versa. Als je het toch liever bij een zijscheiding houdt kun je altijd nog je scheiding naar links of juist rechts verplaatsen. 
 

3. Krul of steil
Een heel eenvoudige manier om je haar te veranderen is door steil haar te krullen en door krullend haar steil te maken. Hierdoor zie je er compleet anders uit, terwijl je alleen maar een haartang hoeft te gebruiken. Bovendien is het ook weleens leuk om je haren op een andere manier te dragen.

Lees hier hoe je makkelijk krullen maakt.

4. Accessoires
Wat doe je als je je outfit saai vindt? Dan fleur je het op met accessoires. Accessoires komen altijd van pas! Dus waarom zou je het niet voor je haren gebruiken? Met schuifspeldjes, haarbanden en haarringen kun je verschillende kapsels uitproberen.

5. Vlechten
Vlechten zijn een leuke manier om je kapsel op te spicen. Zo ga je al snel van basic naar chic. 

6. Los of juist vast doen
Dit is misschien wel de simpelste tip, maar meteen ook een goede tip. Ben jij iemand die altijd je haar vast of juist los doet? Doe dan nu eens het tegenovergestelde! Show iedereen je mooie haar of steek het juist op. Een ander kapsel in een handomdraai hoeft niet moeilijk te zijn.
 

7. Kleurspoeling
Wie durft kan ook haar haren een ander kleurtje geven. Heb je er bijvoorbeeld altijd aan gedacht om je haar een tintje donkerder te maken? Probeer dan eens een kleurspoeling! Dit blijft niet zo lang zitten als gewone haarverf, waardoor het iets toegankelijker is om ‘even’ een nieuwe haarkleur te proberen. Je kleur verdwijnt niet na één wasbeurt, maar hoe vaker je het wast, hoe sneller de kleur weggaat. 

8. Extensions
Kijk, Gigi Hadid kreeg niet ineens ‘s nachts zoveel centimeter haar erbij toen ze haar bob zat was. Daar heb je extensions voor! Als je altijd hebt willen weten hoe het is om langer of juist voller haar te hebben, is dit een goede manier om het eens te proberen. Wat fijn is aan extensions is dat je ook clip-in extensions kunt kopen. Die zet je in je haren voor bijvoorbeeld een avondje uit en zodra je thuiskomt haal je ze er weer uit. Dan zit je er niet helemaal aan vast.

 
Stijltang  /  Uitwasbare haarverf
 

Welke tips vind jij het beste?