Beauty

Zo hoor je om te gaan met je make-up kwasten

We gebruiken dagelijks make-up kwasten om onze foundation te blenden of die smokey eye look te maken, maar gebruiken we ze wel goed? Weet jij hoe vaak je je kwasten moet wassen of welke kwast je het beste voor je gezicht kunt gebruiken? In de loop der jaren hebben we een heleboel tips en tricks gehoord én gezien. Deze tips hebben we speciaal voor jullie onder elkaar gezet! 

Voor een heleboel producten kun je je vingers gebruiken, maar de mooiste looks creëer je met wat hulp van make-up kwasten. Het gaat namelijk een beetje moeilijk om een oogschaduw aan te brengen in de arcadeboog zonder kwast. Kwasten hoeven trouwens helemaal niet duur te zijn. Op de redactie zijn we onder andere groot fan van de kwasten van Zoeva en Real Techniques. Deze zijn ontzettend fijn, zowel voor je make-up als je portemonnee. Voor een flawless look is het dus belangrijk dat je een aantal fijne kwasten in je stash hebt en nee, die applicator die je bij je blush hebt gekregen telt niet… Maar hoe moeten we eigenlijk omgaan met onze kwasten? Girlscene zet acht tips en tricks onder elkaar.

1. Zorg ervoor dat je concealer altijd eerst aanbrengt op je hand en nooit rechtstreeks op je kwast. Concealer heeft namelijk even tijd nodig om ‘op te warmen’. Op deze manier is het veel vloeibaarder en blend het makkelijker. Wanneer je het rechtstreeks op de kwast aanbrengt en daarna op je gezicht kan het zijn dat de concealer ‘zwaar’ oogt. Kies je ervoor om een kwast te gebruiken voor concealer onder je ogen neem die een volle, fluffy kwast. Doordat de kwast voller is blend het product beter. Concealer onder je ogen is zeer geschikt om ook met je vingers aan te brengen. Breng een beetje concealer aan op je ringvingers en wrijf ze even over elkaar. Breng nu in een kloppende beweging de concealer aan onder je ogen en blenden maar.

2. Gebruik in je arcadeboog een niet al te grote kwast. Vaak maken mensen de fout een grote kwast te gebruiken omdat dit ‘sneller gaat’. Dit is echter niet het geval. Door een grote kwast komt de oogschaduw op plekken terecht waar je het misschien niet wil. Zo ben je uiteindelijk nog lang bezig door alles te corrigeren. Het beste is om een kleine, volle kwast te gebruiken die precies in je arcadeboog past. Een platte kwast in lastig om mee te blenden.

3. Omdat er toevallig ‘eye brush’ op de kwast staat betekent niet dat je het alleen maar kunt gebruiken voor je ogen. Zo’n kwast kan bijvoorbeeld perfect zijn om je highlighter of concealer mee aan te brengen. Vaak weet je zelf het beste wat wel of niet werkt. Probeer te spelen met je kwasten en negeer de regels.

4. Bewaar je kwasten altijd rechtop. Door het rechtop te bewaren behouden de kwasten hun vorm en blijven ze goed werken. Het gaat namelijk best lastig om die perfecte oog look te maken met een kwast die plat is omdat hij in een la gepropt zat. Gebruik bijvoorbeeld een mok om je kwasten in te zetten.

5. Voor het aanbrengen van foundation kun je het beste een schuine kwast gebruiken. Deze kwast zorgt ervoor dat je geen plekje vergeet en je huid egaal is. Met een platte kwast is het een stuk lastiger om bijvoorbeeld onder je neus te komen. Om je foundation nog beter te vervagen kun je later er ook nog een keer overheen met een vochtige Beautyblender.

6. Zorg dat je niet te veel druk zet bij het aanbrengen van make-up met een kwast. Houd de kwast licht in je hand zodat je niet te veel product gebruikt. Je kunt ook even met je kwast ergens tegenaan ‘tikken’ zodat het overige product eraf valt.

7. We weten dat het wat werk is, maar probeer je kwasten minimaal iedere week te wassen. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe intensief jij je kwasten gebruikt, maar in make-up kwasten zitten ontzettend veel bacteriën. Deze wil je niet overbrengen naar je gezicht. Ook is het niet echt een fris gevoel om telkens weer met die vieze kwast over je gezicht te gaan. Gebruik tussen de wasbeurten door een spray om ze snel schoon te maken, maar let op: dit telt niet als een échte schoonmaakbeurt!

8. Vergeet ook niet het handvat mee te nemen wanneer je je kwasten schoonmaakt. Je zou denken dat het overbodig is, maar dit deel van de kwast komt in contact met meer viezigheid dan de kwast zelf. Door het schoon te houden voorkom je dat bacteriën zich verspreiden van de kwast naar het gezicht.

Gebruik jij make-up kwasten? Wat zijn jouw tips?

Bron, bron 

Must reads 👀