Health

Zo verbrand je nog meer calorieën op de loopband

Als het aankomt op cardio in een sportschool, ben je al snel aangewezen op de loopband. De loopband zorgt ervoor dat je toch een soort van rent, maar je geen weg door de wind en regen hoeft te ploeteren. Het nadeel is alleen dat je het na een paar weken wel weer gezien kan hebben op die loopband. Dan is het fijn als je extra motivatie hebt, zoals extra verbranding. Laten we dat nu net voor je hebben uitgezocht…

Voor elk resultaat dat je wilt bereiken, moet je verschillende soorten workouts doen op de loopband. Het ligt dus echt aan wat je einddoel is, welke training (of meerdere) het beste bij jou past. De volgende tips zijn handig en makkelijk uit te voeren, zonder dat het eruitziet alsof je op het verkeerde apparaat staat ;-).

Dit moet je doen als je…

Spieren wil opbouwen

♥ Verhoog je helling. Hellingen helpen om je kuiten, dijen en billen aan het werk te zetten. Hiervoor hoef je niet per se snel te lopen, maar branden je spieren evengoed in je benen. Ook blijft de calorieverbranding hoog.

♥ Doe walking lunches. Zet je snelheid lager en doe tussen het lopen door walking lunches. Hierdoor versterk je de spieren in je billen en benen en krijg je dus direct mooi gevormde benen.

Meer calorieën wil verbranden

♥ Doe meer intervals. Door een stevige pas af te wisselen met rennen of sprinten, verbrand je meer calorieën en bouw je aan je uithoudingsvermogen. Ook is het bewezen dat je op deze manier buikvet kunt verbranden.

♥ Versnel je snelheid tijdens de workout. Begin in looptempo en bouw de snelheid langzaam op door elke twee tot vijf minuten de snelheid te verhogen. Dat is makkelijker dan in één keer op een hoog tempo te beginnen.

Sneller wilt worden

♥ Zet de snelheid hoger dan comfortabel voor je is. Stel dat je altijd negen kilometer per uur rent, zet dan je snelheid op tien. Een loopband forceert je als het ware om die snelheid constant aan te houden en is daarom de beste training om het vol te leren houden.

♥ Verhoog de helling af en toe tijdens het rennen. Door dit te doen lijkt je training meer alsof je daadwerkelijk buiten rent. Als je de helling weer vermindert, merk je dat je je sterker voelt en dus nog wel even door kan.  

♥ Ren de eerste helft van je tijd langzamer dan de tweede helft. Dit lijkt misschien gek, want je wil toch het maximale uit een training halen. Maar door in eerste instantie onder je kunnen te rennen, heb je in de tweede helft van je run minder tijd nodig, omdat je dan alsnog sneller kan.

Sta jij vaak op de loopband? Wat doe je dan meestal?

bron, bron, bron

Must reads 👀