Lifestyle

7 redenen waarom we meer moeten knuffelen

Geef vandaag je oma, vriendje, vriendin, vader, broertje, zusje, tante of moeder eens een extra knuffel. Het is vandaag namelijk knuffeldag en daarom moeten we elkaar eens een stevige knuffel geven. Wist je dat een knuffel veel voordelen geeft? Knuffelen verlaagt bijvoorbeeld de bloeddruk. Een extra reden om je vriendje vanavond even lekker te knuffelen. Geen knuffellaar? Girlscene zet onder elkaar waarom je wél zou moeten knuffelen.

Vandaag is het geoorloofd om de hele dag te knuffelen. Het is namelijk internationale knuffeldag *geeft knuffel*. In 1986 is deze dag opgericht in Amerika, maar toch is het nog niet zo bekend in Nederland. Terwijl knuffelen heel goed voor je is! Girlscene legt uit waarom.

1. Knuffelen geeft een enorme boost aan je relatie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je relatie langer standhoudt wanneer je veel knuffelt. Vooral mannen krijgen een gelukkig gevoel van knuffelen, dus die stoere man van jou moet lekker knuffelen ;-). Vrouwen krijgen een gevoel van ‘sexual satisfaction’ door te knuffelen, ook niet verkeerd vinden wij… 

2. Ook kan knuffelen ervoor zorgen dat je bloeddruk lager wordt. The Good Men Project is erachter gekomen dat slechts één kleine aanraking het lijf al kan helpen. Knuffelen zorgt er namelijk voor dat de stof oxytocin vrijkomt. Dit is een stofje in de hersenen dat ervoor zorgt dat de bloeddruk omlaag gaat en je minder stress voelt. De rol van oxytocine is groter dan vroeger werd gedacht, het kan als ware als medicijn worden gebruikt. Oxytocine is namelijk ook een goed middel tegen stess en angst. Het verzwakt de natuurlijke neiging om afstand te houden en hierdoor worden we socialer. Daarnaast verbetert oxytocine ook het leervermogen, verlaagt het de hartslag en zorgt het voor een effectieve spijsvertering. Wow, waar knuffelen al niet goed voor is!

3. Knuffelen maakt gelukkiger, dit gebeurt automatisch. Daarnaast kan een lekkere knuffel er ook voor zorgen dat vrouwen makkelijker een orgasme kunnen krijgen. Er daar worden beide partijen, zowel man als vrouw, erg blij van ;-). Dus als hij de volgende keer niet wilt knuffelen laat hem dan dit lezen…

4. Het voordeel van knuffelen is dat het overal en op elk moment van de dag kan, in tegenstelling tot seks. Uit een onderzoek van de datingsite Parship is naar voren gekomen dat koppels die vaak knuffelen een sterkere band hebben dan stellen die elkaar zelden knuffelen. 

5. Knuffelen kan zorgen voor meer seks. Ja, je hoort het goed! Huidcontact zorgt dat het hormoon dopamine vrijkomt. Dit is een natuurlijke vorm van aphrodisiac, een hormoon waardoor je meer zin krijgt in seks. Dat wordt knuffelen vanavond…

6. Knuffelen is niet alleen belangrijk voor je relatie, maar ook voor rust in je hoofd. Bijvoorbeeld voor zakenmensen is het heel goed om af en toe te knuffelen. Volgens de Amerikaanse psycholoog Kraus kan knuffelen met collega’s ervoor zorgen dat de productiviteit op de werkvloer wordt verhoogd. 

7. Knuffelen zorgt er ook voor dat je beter gaat communiceren, dit omdat je door knuffelen dicht bij elkaar bent en elkaar vertrouwt. Iemand die je vertrouwt vertel je meer en makkelijker wat je dwars zit. Met een knuffel kan je soms meer zeggen dan met woorden. Knuffels hebben namelijk zowel een emotionele als sociale functie. Knuffels geven troost, emotionele ondersteuning en laten zien dat je ‘er mag zijn’. Ook kunnen ze je aanmoedigen. Een knuffel dient natuurlijk ook vaak als een uiting van liefde of vertrouwen. Kortom: een knuffel is iets positief!

Ben jij een knuffellaar? 

Bron, bron, bron, bron