Films & Series

10 levenslessen die we van Gossip Girl hebben geleerd

Gossip Girl een nutteloze serie? We gaan niet beweren dat het een bloedserieuze serie is (Bart Bass die weer opstaat uit de dood, yeah right), maar door de jaren heen hebben we wel een aantal dingen opgestoken van Gossip Girl. Hoe oppervlakkig de serie ook lijkt, Blair, Serena, Chuck, Nate en Dan hebben ons een paar wijze levenslessen geleerd. Girlscene zet de belangrijkste onder elkaar.

Geef de liefde niet zomaar op
De romance tussen Blair Waldorf en Chuck Bass ging niet altijd over rozen. Het begon als een fling op de achterbank en uiteindelijk bleken de twee voor elkaar gemaakt te zijn. Er zijn heel wat bumps on the road geweest (Chuck die Blair laat staan bij een helikopter, Chuck die vlucht naar Thailand, Chuck die Blair wil ruilen voor een hotel, Blair die trouwt met een prins, Blair die met Dan gaat), maar de liefde was er altijd. Zowel Chuck als Blair hebben altijd gevochten voor hun liefde en uiteindelijk zijn de twee gelukkig getrouwd! Hiervan leren wij dat je de liefde niet zomaar moet opgeven, als er een kans is dan moet je ervoor gaan. 

 

A photo posted by Gossip Girl (@gossipgirll) on

Je kiest niet op wie je verliefd wordt
Serena Van Der Woodsen is geboren in een rijk gezin en er wordt van haar verwacht dat ze ook met iemand van haar stand thuiskomt. Maar Serena wordt smoorverliefd op Dan Humphrey, een simpele jongen uit Brooklyn. Haar familie is er in eerste instantie niet blij mee, maar daar trekt ze zich niks van aan. Je kiest niet op wie je verliefd wordt en dat is oké. Gelukkig kan haar moeder Lily zich er wel enigszins in verplaatsen ;-). 

Bewandel je eigen pad
Als Serena klaar is met de middelbare school, verwacht haar familie dat ze gaat studeren aan Brown University. Serena ziet dit helemaal niet zitten en besluit om – tegen de zin van haar moeder in – niet te studeren en te werken. Uiteindelijk vindt Serena een baan die ze echt leuk vindt en doet ze iets waar ze echt gelukkig wordt. 

Mensen kunnen echt veranderen
Wie had gedacht dat de lieve, onschuldige Jenny Humphrey uit Brooklyn zou veranderen in een rebel? Als je de Jenny uit seizoen 1 vergelijkt met de Jenny met een rockkapsel en panda-ogen dan herken je haar niet meer terug. De blondine heeft de meest vreselijke dingen uitgehaald (de modeshow, anyone?) en het naiëve meisje uit Brooklyn is voorgoed verdwenen. 

Het gras is niet altijd groener aan de overkant
Dan en Jenny droomden over een leven op de Upper East Side. Dan droomde van een relatie met een high class meisje, Jenny droomde van het rijkeluisleven. Uiteindelijk hebben ze het beide voor elkaar gekregen, maar maakte het hen gelukkiger? Dan en Serena’s relatie ging niet zo soepel als hij had verwacht en Jenny verlangde terug naar haar simpele leventje in Brooklyn. Ze vonden het Upper East Side-wereldje allebei verschrikkelijk. Waardeer wat je hebt en verlang niet naar het leven van een ander. 

 

A photo posted by Gossip Girl (@gossipgirll) on

Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven
Als er iemand veel is gegroeid dan is het Blair wel. In seizoen 1 was ze een verwend meisje dat altijd haar zin kreeg en uiteindelijk is ze een volwassen vrouw geworden die hard werkt voor haar eigen geluk. Blair heeft veel voor haar kiezen gehad, maar ze heeft alles eigenhandig opgelost en heeft verantwoordelijkheid voor haar daden genomen.

Koester bijzondere vriendschappen
Blair en Serena zijn niet bepaald vriendinnen die het altijd met elkaar eens zijn en wel tweeling lijken, maar als puntje bij paaltje komt dan zijn ze er altijd voor elkaar. Blair en Serena hebben een paar keer hun vriendschap verbroken, maar ze kwamen er beide na een tijdje achter dat ze niet zonder elkaar kunnen. Koester bijzondere vriendschappen, die vind je niet zomaar!

Houd je vijanden te vriend
Iedereen wist dat Geogina Sparks niet het beste met mensen voor heeft, maar toch hielden ze haar te vriend. Het moment dat Serena niet meer aardig tegen haar deed, speelde Georgina een vuil spelletje waarbij Serena’s grote geheim naar buiten kwam. 

Geheimen komen altijd uit
Gossip Girl kan ook wel ‘Secrets’ heten, want er is waarschijnlijk geen enkele andrere serie waar net zoveel geheimen zijn. Maar de geheimen zijn allemaal uitgekomen, of ze het nu wilden of niet. Je kunt het beter zelf vertellen dan dat degene het van iemand anders hoort (of in het geval van de serie: dat degene het op Gossip Girl leest). Eerlijkheid duurt het langst!

 

A photo posted by Gossip Girl (@gossipgirll) on

Niets is wat het lijkt
Na zes seizoenen dachten we Dan Humphrey volledig te kennen, maar in de laatste aflevering van de serie bleek dit totaal niet zo te zijn. Dan heeft ons allemaal in de maling genomen! We hebben veel mensen verdacht, maar we hadden nooit gedacht dat Dan het gezicht achter Gossip Girl was…

 
 

 

Wat heb jij geleerd van Gossip Girl? Mis je de serie?