Food

Glutenvrij cake recept nodig? Met deze 5 baksel zit je sowieso goed

Glutenvrij cake recept Vanille Cake 

Ingrediënten
220 gram glutenvrij meel, gezeefd 
200 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter
4 gesplitste eieren
10 gram bakpoeder
125 ml melk
1 theelepel vanille extract
snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vervolgens pak je de eieren erbij. Splits de eieren en mix het eiwit met de helft van de suiker. Klop dit tot het bijna stijf is geworden. Doe de boter in een andere kom en klop het tot het romig is geworden. Daarna voeg je de overgebleven suiker toe en mix het goed door elkaar. Het eigeel, bakpoeder, vanille-extract, zout en melk kunnen nu ook worden toegevoegd en gemengd worden. Aan het einde schep je het schuim door het beslag. Het beslag moet mooi glad zijn geworden. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm van 25 centimeter. 

Klop de eiwitten met de helft van de suiker stevig, het hoeft niet helemaal stijf te zijn. In een andere kom klop je de boter romig, voeg daarna de andere helft van de suiker toe en mix goed.

Voeg eigeel, meel, bakpoeder, vanille-extract, zout en melk toe en meng tot een beslag. Schep het schuim door het beslag, spatel het er rustig doorheen tot je een mooi glad beslag hebt.

Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm van 25 centimeter.

Bak de cake in 50-60 minuten af op 180 graden.

glutenvrij cake recept

Must reads 👀