Food

Glutenvrij cake recept nodig? Met deze 5 baksel zit je sowieso goed

Glutenvrij cake recept Chocolade cake

Ingrediënten: 
120 gram pure chocolade
120 gram boter
150 gram suiker
50 gram cacaopoeder
3 eieiren
1 theelepel vanille-extract

Bereiding
Zet de oven vast aan op 150 graden en vet een ronde cakevorm met een doorsnee van ongeveer 20cm in met boter. Daarna bestuif je de vorm lichtjes met cacaopoeder. 

De chocolade smelt je au-bain-marie, dat wil zeggen: doe de chocola in een glazen kom en zet het boven een pan met kokend water. Als het gesmolten is voeg je de suiker, cacaopoeder, eieren en het vanille-extract toe. Meng het door elkaar en giet het in de cakevorm. Bak de cake zo’n 30 minuten in de oven en laat hem eerst 10 minuten afkoelen voor je hem uit de oven haalt. Laat hem daarna nog verder afkoelen op een rooster. 

Watch on YouTube

 

 

Must reads 👀