Food

Glutenvrij cake recept nodig? Met deze 5 baksel zit je sowieso goed

Wie houdt er nu niet van lekkere taarten en cakes?! Op de redactie kunnen we het ons in ieder geval niet voorstellen dat je er niet van houdt. Wat heel lastig is, is dat sommige meiden niet goed tegen gluten kunnen en laat dat nou in bijna iedere lekkernij zitten. Gelukkig zijn er ook recepten waar geen gluten in zitten en die ook heel lekker zijn! Je moet dus wel even zelf de keukenprinses spelen, maar dan heb je ook wat. 

Glutenvrij cake recept ♥ Amandel Cake

Ingrediënten:
1,5 cup amandelspijs
5 gekloopte grote eieren
1/4 cup maiszetmeel
1/2 theelepel zeezout
5 eetlepels ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
3 theelepels bitterzoete kruidenlikeur (amaro) 

Ingrediënten voor het amaro glazuur:
110 gram biologische poedersuiker  
3 eetlepels en 1 theelepel bitterzoete kruidenlikeur (amaro)

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakblik in met boter en besprenkel het met bloem. Je kunt eventueel ook meerdere kleine bakblikken gebruiken. Breek de amandelspijs in kleinere stukken en stop het in een keukenmachine en druk een paar keer kort op de knop. De stukken moeten iets kleiner zijn geworden. Voeg de eieren toe en mix het tot het zeer glad is. Besprenkel maiszetmeel en zout op het mengsel en mix het nog een paar keer. Voeg daarna de boter en amaro toe. Mix het nog één keer en doe het mengsel dan in het bakblik. Bak het mengsel tot het er diepgoud uitziet, test het even met een tandenstoker. Als de tandestoker er schoon en droogt uitkomt is de cake klaar. De baktijd is zo’n 40-45 minuten. Laat de cake goed afkoelen voordat je het glazuur er op doet. Het glazuur maak je door de ingrediënten door elkaar te mixen tot dat er geen klontjes meer in zitten. Giet het glazuur op de cake en laat het over de randjes stromen. En klaar!

glutenvrij cake recept

Must reads 👀