Health

Het is bewezen: we poepen allemaal verkeerd

gewicht-poepen-verkeerd

Als we van iets dachten dat we het niet fout konden doen dan is het wel poepen. Je gaat op de bril zitten -soms een tijdschriftje erbij- en je doet je behoefte. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou best moeilijk, want volgens onderzoeker Giulia Enders poepen we allemaal verkeerd. Als je stoelgang niet altijd even goed is dan zou dit weleens de oorzaak kunnen zijn. Hier lees je hoe het wél moet!

Onderzoek over poepen

Heel eerlijk: waarschijnlijk heb je nooit nagedacht over de manier waarop je poept. We hebben allemaal een toiletpot en doen onze behoefte op dezelfde manier. Maar volgens Giulia Enders, onderzoeker en schrijfster van het boek Charming Bowels, poepen we in het westen allemaal verkeerd. De zithouding op de wc-pot is helemaal niet goed voor onze darmen!

Darmen

Het zit zo: als je zit dan lijken je darmen op een soort geknakte tuinslang, waardoor we meer druk moeten zetten. Hierdoor komt de ontlasting er minder soepel uit en heb je meer kans op nare kwaaltjes zoals aambeien of uitstulpingen op de darmen. Ai, dat klinkt inderdaad niet goed…

Lees ook:
Zo vaak per week hoor je te poepen

Hoe moet je wél poepen?

Maar hoe moet het dan wél? Volgens Giulia moeten we gehurkt poepen. “Als we hurken kan de poep op een veel gezondere manier naar buiten, zonder dat we druk op onze billen hoeven te zetten”, zegt de onderzoekster. Giulia stelt dat het best raar is dat wij onze behoefte op de wc-pot doen, omdat 1,2 miljard mensen in de wereld altijd gehurkt poepen. “Zij hebben nooit last van aambeien of uitstulpingen op de darmen”, aldus Giulia.

Dit betekent overigens niet dat je het toilet bij het grofvuil moet zetten, een simpel krukje is de uitkomst om de hurkpositie te kunnen nabootsen. Ga jij vanaf nu in de hurkpositie? Of blijf je lekker op de bril zitten?

Beeld: pinterest