Beauty

7 tips tegen droge benen

Droge benen in combinatie met de winter = een regelrechte ramp. Ben je jouw droge benen ook helemaal zat? Dan kun je nu je hart ophalen, want Girlscene heeft verschillende tips en producten verzameld waarmee droge benen nu écht een keer verleden tijd zijn. Wil je weten hoe je met zachte en gehydrateerde benen de winter doorkomt? Lees dan snel verder.

1. Melk
Het klinkt misschien gek om melk op je huid te smeren, maar het schijnt hartstikke fijn te zijn voor droge benen. Pak een kom erbij en haal de melk maar uit de koelkast! Het werkt heel simpel: je hoeft alleen maar vijf minuten lang een doekje in de melk te dopen en dit op je benen aan te brengen. Waarom het werkt? Melk bevat ontstekingsremmende eigenschappen die de jeuk van je droge benen wegneemt.


2. Olie

Olie is hartstikke fijn voor droge benen. Je hoeft niet bang te zijn dat je een uur moet wachten voordat het in is getrokken, want tegenwoordig wordt lichaamsolie zo gemaakt dat het binnen no time intrekt. Wel zo fijn! Je kunt een shower oil gebruiken (wel oppassen dat je niet uitglijdt onder de douche) of na het douchen een speciale olie op je huid aanbrengen. Wedden dat je droge benen daardoor goed gevoed worden?


3. Bodylotion

Wie niet van olie houdt kan ook bodylotion gebruiken om droge benen tegen te gaan. Op de foto hierboven zie je de Lipid-Replenishing Lotion met haverextract voor de zeer droge huid. Deze lotion is fijn omdat het geen minerale olie bevat, wat ideaal is voor meiden die dit ingrediënt willen skippen in huidverzorging. Je kunt ook een bodylotion of body butter gebruiken om je huid mee in te smeren. Let er wel op dat er weinig tot geen parfum inzit, omdat de meeste droge benen hier juist nog meer van gaan jeuken.

4. Insmeren op een natte huid
Misschien gaat het tegen je natuur in, maar het is beter om je huid in te smeren als het nog nat is na het douchen of badderen. Op die manier houd je vocht het beste vast. Dep het meeste water weg en smeer vervolgens je lichaam in met een olie of bodylotion, et voilà!

5. Douche om de dag
Hoe goed is douchen eigenlijk voor je? Schoon zijn is natuurlijk belangrijk, maar zoals Girlscene in dit artikel schreef is het helemaal niet erg om eens een dag over te slaan. Sterker nog, als je last hebt van droge benen is dit eigenlijk een must. Op die manier wordt je huid minder droog.

6. Douche niet langer dan vijf tot tien minuten
Ohhhh, hoe verleidelijk is het om 20 minuten onder de douche te staan? We weten het, maar als je droge benen hebt is vijf tot tien minuten meer dan genoeg. Meer heb je in principe niet nodig om schoon te worden. Het helpt tegen je droge benen én het scheelt weer in je waterverbruik thuis.

PS: Douche ook niet te heet, daar worden je droge benen alleen maar droger van. Lees hier wat de perfecte temperatuur is om in te douchen.

7. Vermijd scrubs
Waar het kan, benadrukt de Girlscene redactie in artikelen dat je je huid moet scrubben, maar er is een uitzondering. Wie last heeft van droge benen kan namelijk beter niet scrubben. Nou ja… De droge plekken kun je beter niet scrubben, maar als je heel droge benen hebt kun je de scrub beter links laten liggen.


Met deze zeven tips moet het deze winter lukken om je droge benen weer lekker zacht en gehydrateerd te maken! Gebruik bijvoorbeeld een van de onderstaande bodylotions, bestel ze direct door op de link te klikken!

1. Niveau Soft Tube bodycrème
2. Kneipp Seconde Citroenverbena Avocado bodycrème 
3. Vaseline Aloe Soothe Bodylotion
4. Ganier Body Intensive 7 Days Bodylotion

Wat zijn jouw tips om droge benen tegen te gaan?

Bron en bron | Beeld: iStock

Must reads 👀