Real life

Girls Issues: Ik zie mijn vrienden nooit

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wil omdat ze haar vrienden nooit ziet.

Beste Girlscene redactie,

Ik ben 14 jaar en heb autisme. Hierdoor heb ik al op vijf verschillende scholen gezeten. Momenteel zit ik al op mijn derde middelbare school. Deze school is speciaal voor kinderen met autisme, maar het is best ver van mijn huis vandaan. Hierdoor ken ik helemaal niemand uit mijn klas. Dat is best wel fijn want nu kan ik helemaal mezelf zijn. Als ik ergens anders ben, bijvoorbeeld in de stad of tijdens toneel, voel ik mij erg onzeker. Ik voel me altijd de autist, dat heb ik ook altijd op mijn vorige scholen gehad. Hier ben ik ook erg gepest.

Ik voel mij nergens op mijn plek en weet niet wat ik moet doen. Ik heb wel vrienden, alleen omdat ik zo ver weg op school zit zie ik hen amper. Ik twijfel nu of ik moet stoppen met mijn toneelgroep omdat ik me hier de autist voel en zo meer tijd voor mijn vrienden heb. Wat moet ik doen?

Liefs,
Een onzeker meisje


Lief meisje,

Jij hoeft je helemaal nergens onzeker over te voelen. Jij bent net zo lief, leuk, grappig, slim en normaal als iedereen. Iedereen is gelijk en jij bent echt niet anders omdat je autisme hebt. Je moet hierdoor ook vooral niet stoppen met wat je leuk vindt. Als jij het leuk vindt om toneel te spelen, doe dit dan! Natuurlijk is het wat minder als jij je hier niet helemaal op je gemakt voelt. Vraag daarom of je de groep eens mag uitleggen wat je precies hebt. Door anderen bewust te maken van jouw autisme en te vragen naar hun reactie zal je zien dat zijn jou helemaal niet anders zien. Hierdoor kun je weer met plezier naar je toneelgroep.

Natuurlijk is het jammer dat je nu je vrienden even wat minder ziet, maar gelukkig is er in het weekend nog genoeg tijd om af te spreken. Daarnaast kun je altijd via Facebook en WhatsApp contact houden. Vind je het toch vervelend? Besluit dit dan te vertellen aan je vrienden. Geef aan dat je hen mist en dat je graag meer met hen zou willen doen, maar dat je je op dit moment ook heel fijn voelt op school. Zeker weten dat zij jou niet van school laten veranderen omdat ze vaker bij je willen zijn. Echte vrienden zijn er door dik en dun en ook als je ze even wat minder ziet.

Volg je hart en dan komt het altijd goed!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀