News

Gedumpt? Installeer de nieuwe Facebook functie!

De maanden na je break-up ben je een total mess. Je ligt huilend op de bank met een groot bak ijs en kijkt naar een marathon van The Hills. Je hebt écht geen kracht om je vriend – oeps, ex-vriend – te ontvrienden op Facebook. Hierdoor blijf je constant zijn berichtjes voorbij zien komen op jouw Facebook feed. Als het aan Facebook ligt is dit verleden tijd. Facebook komt nu met een functie die ervoor zorgt dat je minder ziet van je voormalige vriend, zónder hem te hoeven ontvrienden. 

Het uitmaken met iemand is nooit gemakkelijk, zeker niet als jij degene bent die gedumpt is. Het liefst zouden we naar de andere kant van de wereld willen verhuizen zodat we hem nooit meer hoeven te zien. Social media maakt het ons ook niet gemakkelijk. Via Facebook kunnen we tegenwoordig het leven van onze exen moeiteloos volgen. Zo zien we via Facebook dat onze ex gezellig in een bar is, terwijl we het nét vanmiddag hebben uitgemaakt. En wat zien we nou op de achtergrond van de foto? Steekt hij zijn tong nou in de mond van dat meisje?!

Op deze manier komen we dus nooit van onze ex af. De enige manier om dit te voorkomen is hem te ontvrienden op Facebook. Maar dit is niet de beste optie. We willen namelijk best vrienden blijven, maar we hoeven echt niet al zijn verliefde foto’s met zijn nieuwe liefde te bewonderen. Gelukkig komt Facebook nu met een nieuwe functie waardoor dit verleden tijd is.

Facebook heeft namelijk aangekondigd dat ze bezig zijn met het testen van een nieuwe functie. Deze functie zorgt ervoor dat we een limiet kunnen instellen over wat we wel en niet willen zien van onze ex. Deze functie wordt ingesteld nadat we (triest genoeg) onze status weer hebben veranderd naar single…

De functie houdt in dat we minder zien van vorige partners, zónder ze te ontvrienden. Door deze functie komen zijn posts minder tevoorschijn in onze feed en daarnaast wordt zijn naam niet meer gesuggereerd bij vrienden om te taggen.Helaas moeten we in Nederland nog even wachten voordat we eindelijk deze functie kunnen gebruiken. In Amerika is Facebook deze functie nu druk aan het testen. Facebook hoopt met deze functie een break-up wat eenvoudiger te maken. Wij zijn benieuwd of het daadwerkelijk helpt…

Wat vind jij van de nieuwe functie? Moet dit ook naar Nederland komen?

Bron, bron, bron