Lifestyle

9 leuke kerstdecoratie ideeën voor je slaapkamer

Op de Girlscene redactie zijn we dol op Kerstmis en alles wat erbij hoort. Kerstbomen, lampjes, kerstkransjes, cadeaus en gezellige winteravonden; kom maar op. Waarschijnlijk staat er bij jou thuis een mooie kerstboom waardoor de woonkamer gelijk in de kerstsfeer is. Maar hoe leuk is het om jouw slaapkamer ook in die sfeer te brengen?! Girlscene geeft je inspiratie voor kerst in je kamer. 🙂
 

1. Heel simpel, maar efficiënt: een mini kerstboom. Met deze kleine boom in je kamer zal de kerstsfeer meteen aanwezig zijn. Jat een paar kerstballen van je moeder, want heel veel heb je er niet nodig. Een lichtsnoertje erin en klaar is Kees!

 

 

 

2. Imiteer een kerstboom met andere accessoires zoals de voorbeelden hierboven. Dit kun je ook met een lichtsnoer doen. Kronkel hem van links naar rechts en het moet smal van boven zijn en breed van onder ofcourse ;-). Aan het lichtsnoer kun je ballen, strikjes en sterretjes hangen. Weer een keer iets anders dan een boom! 

3. Vergeet natuurlijk de kerstmuziek niet! Hoort er absoluut bij als jij je kamer kerstproof wilt maken :-). 

 

 

4. Kerstlichtjes, overal kerstlichtjes! Lampjes in je kamer zijn altijd leuk, of het nou kerst is of niet. Maar met kerst is het extra leuk. Hang ze bij je bed, bij je raam, langs je bureau of gewoon overal. 
 

 

5. Haal speciaal voor kerst een (rood) Kerstmis overtrek in huis. Je bed is een groot onderdeel van je kamer, dus als dat al ‘kerstig’ is hoef je niet veel meer te doen! En het is nog mooi ook :-). Bijvoorbeeld deze of deze van V&D. 

6. Heerlijke kaarsen met winterse geuren zullen ook niet misstaan in je kerstkamer. Lekkere wintergeuren zijn patchouli, kaneel en cederhout. 

 

7. Do it yourself en maak een mooie houten kerstster van takjes. Bind ze aan elkaar met touwtjes en hang hem op een mooi plekje. Hoe simpel is dat! 

 

 

8. Vul je bed en/of bank met kerstkussentjes. Rode en geruite kussens met een leuke kersttekst. Kussens geven super veel sfeer en maken je kamer gezellig. 

 

9. Vul een doorzichtige vaas met kerstballen en lampjes (en eventueel wat dennentakjes). Super easy en heel mooi! 

Als je nog meer inspiratie zoekt, kijk vooral even hier of bekijk de onderstaande filmpjes.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Wij vonden online een aantal super leuke items om jouw slaapkamer helemaal X-mas proof te maken. Wil je bestellen? Klik dan op één van de onderstaande afbeeldingen.

Rendier voor aan de muur
Gouden huisje waxinelicht houder

Verlichte Eiffeltoren
Dekbed overtrek met gouden stippen

Slinger met Merry Christmas
Licht letters, G

Hoe ga jij je kamer versieren deze Kerstmis?

Beeld: Instagram

Must reads 👀