Lifestyle

90’s kid? Dan speelde jij vroeger met deze dingen

Er was een tijd waarin kinderen zich moesten vermaken zónder iPhones, tablets en onbeperkte toegang tot online games. Het lijkt nu bijna niet meer voor te stellen dat we ons vroeger uren konden vermaken met strijkkralen, waterringen, Play-Doh of Polly Pocket. Om je even terug te nemen naar vroeger, toen alles beter was, zet Girlscene een aantal speelgoed herinneringen op een rijtje.

 

1. Betty Spaghetti 
We lieten onze creativiteit volledig de vrije loop bij Betty Spaghetti. We veranderde elk uur de outfit van onze Betty. Een ander topje, nieuw rokje, glitterschoenen aan en kralen in het haar. Niet te vergeten dat Betty’s armen en benen in elke bedachte pose konden worden gebracht.

2. Plakoorbellen 
Omdat we van onze moeder nog geen gaatjes mochten moesten we iets anders verzinnen. Deze stickers lijken in de verste verte niet op de oorbellen die we vandaag de dag dragen, maar vroegen was je da bomb met deze oorbellen. En ze hadden één voordeel, zetten was compleet pijnloos.

3. Klittenband vangspel
Wanneer je het eenmaal doorhad was dit een super leuk spel. Samen met jouw BFF probeerde jij in de pauze een zo hoog mogelijke score te halen.

4. Stijkkralen 
Dit ging verder dan een hobby, het was pure kunst. Urenlang zochten we naar précies de juiste kleur en wat was het een gepriegel om alle kraaltjes op de juiste plek te krijgen! Omdat mama niet de hele dag wilde strijken werd je “meesterwerk” aan de kant gelegd en hoopte je met heel je hart dat hij niet zou vallen, want dat zou een ramp zijn.

5. Plakhandje
Wanneer je te veel hiermee speelde werden ze vies en kleefden ze vast aan alles wat los en vast zat. Het was vooral een handig ding om vervelende broertjes en zusjes mee te pesten.

6. Robothond 
Echt veel konden met niet met dit speeltje, het ding kon enkel blaffen. Toch waren we blij, want nu hadden we toch eindelijk die hond die we nooit mochten van onze moeder.

7. Trollen
Nu vinden we het beste vreemd dat deze poppetjes compleet naakt zijn, maar vroeger leek dat de normaalste zaak van de wereld.

8. Waterring
Nog nooit heeft er een spel zoveel frustratie gebracht. Als het dan eindelijk gelukt was om alle ringetjes om de pilaar te krijgen ging het als trofee op je nachtkastje.

9. Waterslang
Hoe dit ding werkt weten we nog steeds niet, maar wat hadden we een lol.

10. Play-Doh
Alles wat we konden bedenken creëerden we met dit spul. Hoe meer kleur, hoe beter.

11. Polly Pocket
Deze kleine poppetjes hadden meer kleding dan jij. Je was dan ook uren bezig met het verkleden van deze poppetjes.

12. Furby 
Do we need to say more?

13. Star Castles 
Dit poppenhuis gaf ons het gevoel dat we een prinsesje waren. Alleen is die prins op het witte paard nog steeds niet langs gekomen…

14. Ploppers 
De lol snappen we nog steeds niets, maar de ploppers waren een ware hype op het schoolplein.

15. Barbie 
Barbie mag niet ontbreken in de lijst. Je Barbie had het zelfs nog beter voor elkaar dan jij met een eigen zwembad, kapsalon en vriendje.

16. Baby Born
Deze pop was jouw kindje. Je hield ongelofelijk veel van haar en nam haar ook overal mee naartoe, en dan bedoelen we ook o-ver-al. Totdat je haar kwijt raakte… Oeps!

17. Droomtelefoon
Hét ultieme spel om te spelen met je BFF’s tijdens een sleepover! Tijd voor de nieuwste roddels tijdens een spelletje droomtelefoon.

18. Blaasstiften
De mooiste tekeningen maakte jij met je blaasstiften. Alleen zat er na een tijdje meer speeksel op het blaadje dan kleur…

19. Magisch tekenbord
Noem het de vroege versie van Snapchat waar je voor een korte tijd een boodschap kon achterlaten. Mocht iemand dit niet zien dan wiste je snel de boodschap uit.

20. Kneedbal
Je moeder was als de dood voor dit ding en hoopte dat het niet zo knappen, bijvoorbeeld op de achterbank van de auto. Wat dus wel gebeurde, sorry mam.

21. Slinky
Hoe moeilijk kan het zijn om dit ding van de trap naar beneden te krijgen? Nou, best wel moeilijk.

22. Tamagotchi
Zo makkelijk was het niet om dit beestje in leven te houden. Wanneer je thuis kwam uit school lag het arme dier namelijk te verhongeren en moest je snel ingrijpen.

23. Fisher Price rolschaatsen 
Jouw eerste stapjes op de skatebaan waren met behulp van deze fashionable rolschaatsen.

 

24. View-Master
Jouw uitzicht was nooit saai met een View-Master in de buurt.

 

Wat is jouw favoriete 90’s speelgoed? En met welke van deze old skool spellen vermaakte jij je vroeger? 

Bron, bron