News

Eindelijk: Onderzoekers hebben chocolade als medicijn ontwikkeld

Dit is het moment waar we heel ons leven op hebben gewacht. Het moment is daar, want er bestaat chocolade die we kunnen eten zónder ons schuldig te voelen. That's right, van deze chocolade kun je zoveel eten als je wilt. Onderzoekers hebben chocolade ontwikkeld die zo gezond is, dat het als medicijn wordt gezien. OMG, heb jij ooit zo goed nieuws gehoord? 

Eat all the chocolate! Voorheen voelden we ons best schuldig als we er op een avond twee repen Milka chocolade doorheen jaagden, maar dat hoeft binnenkort niet meer. Er is chocolade ontwikkeld die zo gezond is, dat het een medicinale werking heeft! Elke vrouw mag bedrijf Kuka Xoco dankbaar zijn, dit is het bedrijf dat de medicinale chocolade heeft ontwikkeld. 

Het zit namelijk zo: het basisingrediënt in chocola is cacao en in cacao zitten belangrijk antioxidanten en mineralen. Cacao kan onder andere de bloeddruk verlagen en een goed cholesteralgehalte behouden. In de meeste chocolade vallen deze positieve bijwerkingen weg omdat het snoepgoed uit 70% vet en suiker bestaat, maar deze reep bevat slechts 35% vet en suiker. Hierdoor zijn de positieve bijwerkingen effectiever. Score! 

De chocolade werd gepresenteerd tijdens het World Chocolate Forum. Ze willen de medicinale chocolade blijven ontwikkelen totdat de reep maar voor 10% uit vet en suiker bestaat. Het is nog niet bekend wanneer deze geniale uitvinding in de winkels verkrijgbaar is, maar we kunnen ons niet voorstellen dat het lang op zich laat wachten! 

Word jij blij van dit nieuws? 

Bron
Beeld: thinkstockphotos