Lifestyle

Wat zegt jouw slaaphouding over je relatie?

Als jij en je vriend samen slapen, hoe slapen jullie dan? Daar denk je waarschijnlijk niet over na, maar blijkbaar zegt het veel over je relatie. Lichaamstaal is soms moeilijk af te lezen, maar kan veel zeggen en misschien wel meer dan woorden. Tijdens je slaap neemt het onbewuste het van je over, dus dan komen je ware gevoelens ook naar boven! Girlscene legt je uit hoe dit precies zit. 

Een advies vooraf: neem het niet té serieus. Als je relatie goed zit, zit het goed. Dus storm niet gelijk af op je vriend als jullie samen niet de perfecte slaaphouding hebben samen ;-). Maar een plotselinge verandering in de manier waarop jullie slapen, kan misschien wel duiden op problemen. Er is een heleboel onderzoek gedaan naar dit onderwerp en er is uitgekomen dat jullie slaaphouding iets kan zeggen over jullie relatie. 
 

1. Omstrengeling
Jullie liggen met de gezichten naar elkaar en knuffelend tegen elkaar aan. Voor de meesten misschien moeilijk voor te stellen hoe je de hele nacht zo kunt blijven liggen, maar dit duidt op een zeer intieme relatie. Jullie kunnen niet genoeg van elkaar krijgen en jullie functioneren samen als een paar. Deze houding komt vooral voor aan het begin van de relatie. 

2. Los van elkaar
Jouw vriend ligt helemaal links en jij helemaal rechts, dus jullie raken elkaar niet aan en slapen echt individueel. Dit kan trouble in paradise betekenen! Niet per sé natuurlijk, maar misschien is het goed om even na te denken waardoor het komt dat jullie zo ver van elkaar af liggen. Is er veel ruzie geweest, of heeft een van jullie andere problemen? Het hoeft niks te betekenen, maar negeer het niet als jij je er zorgen over maakt. 

3. De billen tegen elkaar aan
Liggen jullie met de ruggen naar elkaar toe, maar de billen raken elkaar aan? Dat kan betekenen dat jullie zeker verbonden met elkaar zijn, maar de eigen vrijheid en individualiteit niet los willen laten. Wat ook nog kan is dat je vriend hard snurkt en je dat geluid liever uit de weg gaat ;-). 

4. Lepeltje lepeltje
Als jij de kleine lepel bent dan is je vriend niet bang voor intimiteit en zekerheid. Het is wel zo dat je de hele tijd met je billen tegen je vriend zijn private parts ligt, dus af en toe misschien ook een verleidelijke positie…
Als jij de grote lepel bent kan het betekenen dat jij beschermend of zelfs bezitterig bent over je vriend. Ben je een control freak, dan past deze houding goed bij jou. 

5. Met je hoofd op zijn schouder
Als jullie dicht bij elkaar liggen, hij heeft zijn arm om je heen en jij legt je hoofd op zijn schouder of borst. Dit betekent dat jullie veel vertrouwen in elkaar hebben en elkaar ondersteunen. De man heeft hier meer de beschermende rol.

6. Voetje vrijen
Niet iedereen houdt ervan om tijdens het slapen dicht bij elkaar te liggen. Veel te warm en zweterig! Om onbewust toch nog een vorm affectie te tonen zoeken jullie elkaar op met de voeten. Indivdiueel, maar toch verbonden. 🙂

Je slaaphouding verandert waarschijnlijk gedurende de nacht, maar let er eens op of jullie af en toe naar elkaar toe trekken. Als jij zelf wat afstandelijk bent is het misschien fijn voor je vriend als je ‘s nachts een paar keer hem wat aandacht geeft. 

Wat voor slaaphouding heb jij samen met je vriend? 

Bron, bron