Beauty

Hoe goed werkt Kim Kardashian’s beauty geheim?

Als iemand een boek vol kan schrijven over beauty geheimen, dan is het Kim Kardashian wel. Niet alleen is ze de Koningin der Selfies, ook weet ze enorm veel van make-up. In de loop der jaren heeft ze veel tips en tricks gedeeld, waaronder dé tip om er fris en fruitig uit te zien. Girlscene test hoe goed dit beauty geheim werkt… Is het levensveranderd of een grote flop?

Maak kennis met banana powder: een groot favoriet van Kim Kardashian. Zij zweert bij de Ben Nye banana powder voor onder haar ogen en toen de Girlscene redactie zo’n poeder van het merk Make-Up Studio ontving konden we maar één ding doen… Testen hoe fijn dat cult product van Kim Kardashian is. Is het echt zo goed als zij beweert of heb je dit helemaal niet nodig in je leven? Girlscene’s Renée ging ermee aan de slag.

Ben ik gevoelig voor hypes? Ik zou liegen als ik dit ontken. Toch is banana powder niet per se een hype, maar eerder een geliefd product onder veel mensen. Wie beauty YouTubers volgt heeft dit product ongetwijfeld voorbij zien komen in video’s en ook celebrities als Kim Kardashian zijn er gek op. Tegenwoordig is banana powder makkelijker verkrijgbaar. Ben Nye is namelijk een merk waar visagisten makkelijk aan kunnen komen, maar voor de consument is het lastiger. Make-Up Studio heeft nu een banana powder én concealer in het assortiment waardoor iedereen het kan proberen! 


Wat is banana powder?

De holy grail – oftewel musthave – in beautyland is banana powder: een extreem gele poeder. Waarom? Het is een veelzijdige kleur die je helpt om een flawless look te creëren. Veel mensen gebruiken de gele poeder onder hun ogen om hun concealer te fixeren. De gele kleur licht namelijk donkere kringen onder je ogen op, dus in een combinatie met een concealer zie je er schijnbaar heel wakker uit. 


De banana powder van Make-Up Studio is zijdezacht en matteert de huid. Daardoor blijft je make-up langdurig zitten omdat het talg absorbeert. Heel fijn! Verder zie je na het gebruik van deze poeder minder je poriën en ook oneffenheden verdwijnen (deels). Dit poeder is geschikt voor het hele gezicht en voor iedere huidskleur.

Make-Up Studio Banana Powder kost €18,90 (inhoud 10 gram).


Wat is banana concealer?

Door naar de banana concealer van Make-Up Studio. Dit is een geelbeige concealer die roodheid, vlekjes en donkere kringen camoufleert. Het licht de huid op en de kleur past volgens Make-Up Studio bij iedere huidskleur, wat perfect klinkt. Of dat in de praktijk ook zo werkt is altijd de vraag.

Make-Up Studio Banana Concealer kost €11,90 (inhoud 4 ml).

En… Werkt het?
Laten we beginnen met swatches. In eerste instantie zijn zowel de poeder als de concealer heel geel, maar dat kun je natuurlijk verwachten als ‘banana’ de naam van het product is. Dit schrikt af als je een heel lichte huid heb zoals ik – Renée -, dus de grote vraag is of dit product echt voor iedere huidskleur geschikt is. Laten we beginnen met de swatches zodat je een beeld kunt krijgen.


Banana concealer


Banana powder over banana concealer


Voor – met banana concealer – met banana concealer en banana powder

Ik heb de Make-Up Studio concealer met mijn vingers aangebracht. Het is een harde concealer die zachter wordt als je het aanbrengt. Met de warmte van je vingertoppen versmelt het beter met de huid. Dat leek mij dus de beste methode om het aan te brengen! Je hebt een heel klein beetje nodig om donkere kringen onder je ogen op te lichten. Of in ieder geval, om het zo natuurlijk mogelijk te maken. Voor echte hardcore dekking heb je meer nodig, maar dat is een look die meer geschikt is voor de avond.

Op de foto’s zie je dat de concealer hecht aan drogere delen onder het oog en daardoor wordt de kleur ook iets donkerder zoals je aan de buitenkant kunt zien. Tip: blendt de concealer mooi met een vochtige spons of laat het goed overlopen in je foundation voor het mooiste resultaat. Op de foto is dat niet gedaan zodat je het effect van alleen de concealer ziet. Inmiddels heb ik de concealer vaker gebruikt en breng ik daarna pas mijn foundation aan zodat het samensmelt. Verder: De poeder fixeert de concealer mooi en voelt heel zacht aan. Omdat het een losse poeder is lijkt het niet alsof je je een mega poederhoofd hebt. Gelukkig! 


Links zie je de banana concealer en poeder, rechts niet


Banana concealer en poeder onder de ogen, langs de neus en op de kin

De concealer is voor onder de ogen een tikkeltje droog, dus ik heb zeker een goede oogcrème nodig om dit product te laten werken. Waar ik de concealer en poeder misschien wel fijn(er) voor vindt, is voor de huid langs de neus en op de kin. Omdat de concealer zo geel is neutraliseert het mooi de roodheden langs de neusvleugels en rode plekjes op de kin. Even vervagen met je vingertoppen en klaar! De groene concealer kan in ieder geval de deur uit als je een gele concealer hebt.

Conclusie
Is banana powder (in combinatie met de bijbehorende concealer) levensveranderd? In mijn geval niet helemaal. Ja, het is prettig om roodheden op deze manier te verbergen, maar zoals je op de foto ziet is het geen hardcore product voor onder de ogen. Voor de rest vind ik de combinatie van de concealer en de poeder op het gezicht fijn! Ik zie er niet 100% fris en fruitig uit onder de ogen, maar de rest van het gezicht oogt wel iets rustiger. De foto’s zijn trouwens om 4 uur ‘s middags gemaakt. Eén ding is zeker, speel eerst een tijdje met het product om erachter te komen om te zien hoe het voor jou werkt. Dat ga ik in ieder geval wel doen!

Heb jij weleens banana powder gebruikt? Wat vind je van het eindresultaat?

Beeld: Getty Images