Lifestyle

Durf jij dit? 5 x de meest creepy hotels van Europa

Wist je dat er mensen zijn die er veel geld voor over hebben om een nachtje te slapen in een hotel waar het spookt? Geesten van overleden mensen zijn nog altijd in het hotel aanwezig… Hotelgasten zien schaduwen, horen voetstappen en andere rare geluiden… So creepy! Kijk je mee voor greep uit de meest enge hotels van Europa?

Af en toe gebeuren er rare dingen in deze onderstaande hotels. Mensen horen gegil, iets van de trap vallen en andere onverklaarbare geluiden… Ze zagen schimmen en voelden koude adem op hun gezicht. We beginnen lekker dicht bij huis met Engeland.

The Langham Hotel, Londen, Engeland
Een hotelgast verbleef in kamer 333. Hij werd wakker midden in de nacht en hij zag een lichtgevende bal die transformeerde in de vorm van een menselijk lichaam. De hotelgast vroeg hoe de ‘geest’ heette. De geest antwoordde niet en liep met de armen recht naar voren op de man af. De man vluchtte uit de kamer… Je kunt een tweepersoonskamer boeken voor een kleine 500 euro per nacht.

Chillingham Castle, Northumberland, Engeland
Dit kasteel kent een gruwelijke historie. In de twaalfde eeuw zijn hier mensen opgehangen, verdronken en nog veel erger. Je kunt de martelkamer van het kasteel bezoeken. Je ziet daar martelmachines die te walgelijk zijn om te beschrijven. Het is natuurlijk niet apart dat hier veel zielen van overleden mensen ronddwalen. Verschillende hotelgasten die in de Pink Room sliepen, zagen blauwe lichten flitsen. Ze noemen dit spookachtige figuur de Blue Boy. Je kunt een tweepersoonskamer boeken voor 140 euro per nacht.

Elvey Farm, Pluckley, Engeland
Het plaatsje Pluckley staat in het Guiness Book of Records, omdat het ‘t meest spooky dorp is van heel Engeland. Pluckley wordt achtervolgd door een ‘huilende zwerver’. De geest van struikrover Robert Du Bois dwaalt ook rond bij de middeleeuwse boerderij. Hij was gespietst aan een boom en hotelgasten hebben zijn schim gezien. Je kunt op deze middeleeuwse boerderij slapen voor 140 euro per nacht.

Ballygally Castle Hotel, Ballygally, Noord-Ierland
De geest van Lady Isabella Shaw dwaalt rond in dit kasteel. Ze was opgesloten samen met haar baby dochtertje in de torenkamer. Lady Isabella was opgesloten omdat Lord Shaw, haar man, woest was dat hij geen zoon maar een dochter gekregen had. Lady Isabella sprong zich dood uit het torenraam. Hotelgasten zagen een verschijning van Lady Isabella en sommigen hoorden het gekrijs van de baby in het torenkamertje. Je kunt slapen in de torenkamer voor 230 euro per nacht.

Schotland

Schotland Airth Castle, Stirlingshire, Schotland
In dit kasteel zijn er verschillende meldingen gedaan van hotelgasten die kinderschimmen hebben zien spelen in de kamers 3, 9 en 23. De schimmen van een kinderjuffrouw en twee jonge kinderen zijn gezien in het hotel. Zij zijn waarschijnlijk omgekomen bij een brand in het kasteel uit de veertiende eeuw. Andere hotelgasten zagen de ‘geest’ van een hond die naar de enkels van hotelgasten hapte. Je kunt een nachtje in dit hotel verblijven voor ongeveer 140 euro per nacht.

Hotel Castello Dalla Castelluccia, Rome, Italië
Rome is een van de steden waar het allermeeste bloed ooit gevloeid is. Het gerenoveerde hotel uit de elfde eeuw wordt volgens beweringen achtervolgd door drie geesten. Keizer Nero’s geest zou door de tuinen dwalen en hotelgasten zagen ook paarden rennen. Je kunt in dit hotel slapen voor ongeveer 130 euro per nacht.

Hotel Burchianti, Florence, Italië
Hotelgasten die in de Fresco kamer sliepen, hebben koele lucht (of adem) gevoeld op hun gezicht. Zij zagen een man met een ‘onaardse’ roze glans. Andere hotelgasten zagen de schim van een kind die door de gangen rende, de schim van een vrouw die zat te breien in haar stoel en de schim van een schoonmaker die midden in de nacht de kamers schoonmaakte. Je kunt in dit hotel slapen voor 120 euro per nacht.