Lifestyle

10 herkenbare dingen die je doet als je je telefoon kwijt bent

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je staat op het punt te vertrekken, checkt nog één keer dat speciale zijvakje in je tas waar je altijd je mobiel in stopt en komt erachter dat 'ie daar niet zit! Paniek! Je kijkt op de klok en ziet dat je binnen vijf minuten op de fiets moet zitten. Als een losgeslagen debiel vlieg jij door de kamer, op zoek naar je mobiel. Waar is dat ding?!

Je belt jezelf in de hoop dat je hem hoort trillen, maar helaas word je direct doorverbonden met de voicemail. Even spookt het door je hoofd om je mobiel thuis te laten, maar dat is natuurlijk geen optie, want je telefoon is je leven! De minuten dringen en je begint bij de laatste plek waar je gezeten hebt: op de bank. Je smijt de kussens van de bank en vindt geen telefoon, maar wel je fietslampje dat je al een week kwijt bent…

Je gaat bij jezelf na wat je precies die ochtend gedaan hebt. Je checkte Facebook, luisterde muziek en maakte foto’s van je kat. Je kijkt nog één keer in je tas, ritst je make-uptasje open omdat hij er ongewoon vol uitziet en tadaaa, daar is je mobiel. Herkenbaar? In het hilarische filmpje hieronder zie je hoe een samenwonend stel compleet in de stress schiet, omdat de telefoon van het meisje zoek is, precies op het moment dat ze willen vertrekken….

Watch on YouTube

Woon je samen of is je vriendje blijven slapen, dan commandeer je direct dat hij mee moet zoeken naar je mobiel. Je belt jezelf met de huistelefoon of vraagt of je vriend wil jou bellen. Meteen hetzelfde moment realiseer je je dat je mobiel op stil of op vliegtuigstand staat. Je voelt in je broek- en jaszakken, maar daar is hij niet. Je kijkt op plekken waar je bent geweest, zoals de slaapkamer, de badkamer, het toilet, de keuken en de gang.

Voor de zekerheid kijk je toch maar even in de koelkast, op het balkon, in de wasmand, in de mand van je kat of hond, in de jaszak van je vriend en in de fruitmand, maar tevergeefs, geen mobiel. Als je bijna de hoop hebt opgegeven, vraag je nog één keer voor de zekerheid of je vriend je niet aan het trollen is… Wanneer je de hoop écht hebt opgegeven, boos op de bank gaat zitten en nog één keer goed nadenkt, krijg je ineens dat eureka-moment en vind je je mobiel. Hoe kan jouw mobiel terrechtkomen in je ondergoedlade? Of nog erger: in de broekzak van je vriend…  

Dit zijn de meest herkenbare dingen die jij doet als je je mobiel kwijt bent:
– je schiet in de stress;
– je belt met de huistelefoon naar je mobiel;
– je commandeert iedereen in huis mee te zoeken naar je mobiel;
– je checkt je hele lichaam;
– je gooit je tas leeg; 
– je trekt de kussens van de bank;
– je gooit de dekens van je bed;
– je beschuldigt je moeder, je zusje of je vriend;
– je kijkt op logische plekken, zoals de badkamer en de keuken;
– je kijkt op onlogische plekken, zoals de kattenmand en de koelkast;
– en als het goed is, vind je je mobiel en ben je boos op jezelf.

De één maakt het dagelijks mee en een ander overkomt het nooit. Je mobiel, je sleutels of je ov-kaart kwijt zijn op een cruciaal moment is echt verschrikkelijk. Meestal krijg je op dat moment zo’n mini- hartverzakking en uit paniek kun je niet meer goed nadenken. Het overkomt bijna iedereen! Ben jij ook altijd belangrijke spullen kwijt? Check dan dit artikel voor handige opbergtips! 

Ben jij ook altijd alles kwijt? Wat helpt jou om je spullen goed bij elkaar houden?

Bron: Buzzfeed
Beeld: Thinkstock