Lifestyle

6 dingen die we niet begrijpen aan mannen

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars. Het is wel duidelijk dat mannen en vrouwen twee totaal verschillende wezens zijn. In het begin van een relatie heb je dat misschien nog niet zo door en lijkt alles perfect, leuk en gezellig. Toch veranderen dingen als je langer bij elkaar bent. Na een tijdje kunnen jullie je soms behoorlijk aan elkaar ergeren, maar dat hoort erbij. Girlscene legt uit hoe het komt dat mannen soms dingen doen waar wij ons aan ergeren.

1. Hij weet echt alles over sport, maar dingen die jij zegt is hij direct weer vergeten
Het is niet leuk dat jij door hem precies weet wie er in 2000 tijdens het EK heeft gescoord, terwijl hij alweer is vergeten wat jij hem gisteren vertelde. Toch kun je het hem niet helemaal kwalijk nemen. Veel mannen zijn al hun hele leven dol op sport. Jij bent waarschijnlijk nog niet zo lang in zijn leven als sport in zijn leven is. Dat klinkt misschien heel gemeen, maar dat is waarschijnlijk een gedachtegang die wij vrouwen nooit zullen begrijpen…

2. Hij maakt altijd dezelfde grappen
En dan vooral grappen over scheten en seks vind hij ge-wel-dig. Hoe viezer de grap, hoe beter vindt hij. Jij schaamt je voor zijn vieze humor en hebt al minstens 10 keer dezelfde grap gehoord. Je vraagt je echt af waarom hij dat telkens doet. Toch is dit iets waar je het waarschijnlijk ooit over eens wordt, want hij begrijpt absoluut niet waarom jij zijn vieze grappen niet leuk vindt. Ook weet hij zeker dat zijn klassiekers in de smaak vallen.

3. Hij zit altijd zo breed waardoor andere mensen er last van hebben
Tja.. Dat is een ding dat wij al helemaal nooit zullen begrijpen….

4. Hij mag jouw vriendinnen niet
Vaak is het zo dat jij zijn vriendschappen wel begrijpt, maar hij die van jou niet. Op die manier lijkt het of hij jouw vriendinnen niet aardig vindt. Meestal is dat niet het geval. Het grote verschil is dat hij waarschijnlijk maximaal 3 goede vrienden heeft en bij jou zit het toch wat lastiger in elkaar. Je hebt een beste vriendin, je vriendinnen van de sportclub, oude klasgenootjes. Het is voor hem niet duidelijk wie jouw beste vriendinnen zijn, dus hij weet niet in wie van jouw vriendinnen hij moet investeren.

5. Hij gebruikt jouw duurste doucheproducten
Het is niet leuk als je erachter komt dat hij heeft gedoucht met jouw duurste douchegel. Niet omdat hij een scheutje heeft gebruikt. Nee, hij denkt schijnbaar dat het nodig is om een halve fles per douchebeurt te gebruiken. Toch kun je het hem niet echt kwalijk nemen. Mannen zien nou eenmaal niet het verschil tussen dure en goedkope producten.

6. Hij zegt bij alles dat het maar 15 minuten duurt
Ook als het een half uur duurt, of een uur, of twee… En het vervelendste is dat hij het ook doet als jullie om een bepaalde tijd hebben afgesproken. Wij begrijpen daar helemaal niets van, maar mannen doen dat niet voor niets. Als hij zegt dat het één, twee, of drie uur gaat duren dan weet hij zeker dat jij vraagt 'Zo lang?!' Als hij zegt dat het een kwartiertje duurt, weet hij in ieder geval zeker dat jij het komende kwartier niet begint te klagen. 

Wat begrijp jij niet aan mannen?

Bron: redbookmag

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀