Beauty

8 dingen die je nooit op je gezicht moet smeren

Er bestaan zoveel beautyproducten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dan hebben we het nog niet eens over alle beautytips die je hoort. Moet je eigenlijk wel of geen tandpasta op je gezicht smeren? Lees snel verder en kom erachter welke dingen je voortaan beter niet meer op je gezicht kunt smeren. 

1. Alcohol
Er zijn meiden die alcohol op hun gezicht doen om puistjes uit te drogen, maar dat kun je beter niet doen. Alcohol stimuleert de talgproductie en dat is juist wat je niet wil als je last hebt van puistjes. Je hoeft niet direct alle producten waar alcohol in de ingrediëntenlijst staat weg te gooien, want er bestaan ook soorten alcohol die niet slecht zijn voor je huid. Maar flesjes pure alcohol kun je beter niet gebruiken voor je gezicht.

2. Haarspray
Je geloot het misschien niet, maar er zijn meiden die haarspray op hun gezicht spuiten om hun make-up te fixeren. Hopelijk hebben we je niet op een idee gebracht want dit kun je beter niet proberen. Je huid droogt hierdoor enorm uit en je poriën raken verstopt. Probeer dus ook als je haarlak op je haar sprayt je gezicht te beschermen.  

3. Tandpasta
Deze tip tegen puistjes ken je waarschijnlijk wel en misschien heb je het zelfs een keer geprobeerd. Misschien heb je toen wel gemerkt wat het resultaat was. Het puistje was inderdaad uitgedroogd, maar niemand heeft je verteld dat de rest van je huid er niet beter op wordt. Door fluoride en menthol beschadigt je huid, waardoor je zelfs brandwondjes kunt krijgen.

3. Haarverf
Het lijkt misschien handig om je wenkbrauwen tegelijk met je haar te verven, maar dat kun je beter niet doen. Haarverf is niet gemaakt om op je gezicht te smeren, dus voortaan kun je beter speciale wenkbrauwverf gebruiken om je wenkbrauwen een kleurtje te geven. Dat is namelijk een stuk minder agressief en dat is wél bedoeld voor op je gezicht.

4. Vaseline
Een laagje vaseline doet vaak wonderen voor je lippen, maar het is niet geschikt voor je droge huid. Vaseline sluit je huid namelijk af, waardoor talg en vuil op je huid blijven en dat zorgt voor puistjes.

5. Shampoo
Shampoo bevat ingrediënten die je haar grondig reinigen, maar dit is niet geschikt voor je huid. De ingrediënten in shampoo zijn te agressief voor je huid waardoor je gezicht uitdroogt. Probeer shampoo in je gezicht dus zo veel mogelijk te voorkomen als je je haren wast.

6. Heet water
Misschien vind je het fijn om af en toe een lange warme douche te nemen, maar voor je huid is het niet zo fijn. Heet water breekt natuurlijke oliën af, waardoor je huid uitdroogt. Je lichaam maakt hierdoor extra talg aan waardoor je puistjes krijgt. Op deze manier ontstaat vaak een gemengde huid met puistjes en droge plekken.

7. Suiker
Je kunt zelf heel gemakkelijk een lichaamsscrub maken door je douchegel te mengen met zout of suiker, maar dit is echt alleen geschikt voor je lichaam. Suiker is te grof voor je gezicht waardoor de huid beschadigt. 

8. Citroen
Misschien denk je dat natuurlijke producten geen kwaad kunnen, maar citroen heeft een krachtige werking. Sommige vrouwen gebruiken het om verkleuringen tegen te gaan of pukkeltjes uit te drogen. Ook voor je haar is het geen aanrader, want het maakt je haar broos en breekbaar.

Smeer jij deze dingen weleens op je gezicht?

Beeld: thinkstockphotos

Bron: goodhousekeeping

Must reads 👀