Real life

Girls Issues: Ik word snel rood

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die het vervelend vindt dat ze snel rood wordt.

Lieve Girlscene,

Jullie hebben een geweldige site, dat allereerst. Maar nu heb ik zelf ook een heel vervelend probleem waarvan ik hoop dat jullie me tips kunnen geven.

Ik ben een heel spontaan, druk en vrolijk kind, maar de laatste tijd heb ik last van iets irritants. Ik word heel snel vuurrood. Als ik even iets moet afspreken met een leraar, in de klas uit het niets en soms als ik gewoon aan iemand in de supermarkt iets moet vragen. Het is ook niet echt ‘blosjes’ maar ik word echt knalrood en het zakt daarna niet meer. Laatst ben ik halsoverkop naar huis gefietst omdat ik zo in paniek was. Ik keek in de spiegel en ik leek echt een draak met dat rode hoofd. Ik heb hier echt nog nooit last van gehad!

Ik vind school hartstikke leuk, mijn favoriete onderdelen zijn presentaties doen en debatteren. Ik vind het altijd heel gezellig om met een leraar even na te praten, maar de laatste tijd zit ik de hele tijd met de les met het gevoel ‘komt het?’ ‘Ik voel het aankomen… SHIT’. Het ergste is als een vriendin dan vraagt of ik het warm heb. Arghhhhh. Het vervelendste is dat ik nu gewoon niet mezelf kan zijn in de klas bijvoorbeeld. Als een leraar naast me komt staan en iets aan me vraagt word ik helemaal rood en dan zie ik gewoon die onderzoekende blik van: Wat is er met jou aan de hand? Ik heb over een tijdje mondelingen (zit in 5havo) met leraren 1 op 1 en een presentatie zit er ook aan te komen. Ik zie er ontzettend tegenop en maak me continu zorgen. Ik baal er verschrikkelijk van en ik ga gewoon elke dag met een rotgevoel naar school.

Ik hoop dat jullie tips kunnen geven!

Liefs,

Anoniem

Lieve anoniem,

Wat vervelend om te lezen dat je er zoveel last van hebt dat je snel rood wordt. Toch is blozen helemaal niets om je voor te schamen, want het is iets natuurlijks. Helaas hebben sommige mensen er meer last van dan anderen. Daar kun je weinig aan doen en je kunt het beste gewoon proberen te accepteren dat jij wat sneller rood wordt dan anderen.

Wat je in ieder geval niet moet doen is bang zijn dat je moet blozen. Op die manier bezorg je jezelf onnodig veel stress, waardoor je juist een rood gezicht krijgt. Als je het probeert los te laten zul je zien dat je al veel minder snel bloost. Ontspan zoveel mogelijk en probeer dingen op je af te laten komen, in plaats van je zorgen te maken.

Om het blozen te stoppen is het belangrijk om erachter te komen waarom je bloost. Probeer na te gaan op welke momenten je het vaakst bloost en of je kunt bedenken hoe dat komt. Waarschijnlijk is er helemaal geen reden om je zo druk te maken, dus het blozen is dan misschien wel voorbij.

Als je het echt heel vervelend vindt, dan kun je altijd nog make-up gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld eerst een foundation met een groene ondertoon aanbrengen, want groen camoufleert rode plekken.

Als je al begint te blozen, probeer dan vooral rustig te blijven. Op die manier zakt de roodheid een stuk sneller af dan wanneer je je druk maakt om het feit dat je een rood gezicht hebt.

We hebben ook goed nieuws voor je! Het schijnt namelijk zo te zijn dat mannen blozen aantrekkelijk vinden. Misschien is het helemaal niet zo erg, toch? 😉

Liefs,

Girlscene

Heb je ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: thinkstockphotos