Real life

Girls Issues: Ik moet mijn vriend een half jaar missen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die haar vriend een half jaar moet missen, omdat hij gaat reizen.

Lieve Girlscene,

Op dit moment zit ik met een probleem. Nou ja, het is niet per se een probleem, maar meer een gebroken gevoel, omdat mijn vriend over vijf dagen een half jaar gaat reizen. Zijn plan om te gaan reizen was al voordat wij officieel iets kregen en natuurlijk support ik hem daar 100% in. Zelf heb ik namelijk ook de ambitie om de wereld rond te reizen en veel mooie, culturele plekken te ontdekken. Ik zou hem dat nooit willen ontnemen.

Ik vond het ook allemaal prima, want ik dacht ‘Oh dat is toch nog zo ver weg’. Maar nu gaat hij over vijf dagen al weg en mijn gevoel is compleet veranderd. Ik zit met een knoop in mijn maag, ik ben misselijk, ik heb enorm veel stress en ik heb huilbuien. Het knaagt heel erg aan mij dat hij voor zo’n lange periode weg is, want het maakt mij bang. Wat mij precies bang maakt heeft niks te maken met te dingen die hij gaat doen, want ik heb het volste vertrouwen in hem. Mijn angst komt veel van de zorgen die ik mij ga maken. Of alles oké is met hem en of hij veilig is. Ik zal hem namelijk niet iedere dag kunnen spreken zoals ik gewend ben. Het is heel moeilijk voor mij om een persoon te missen van wie ik zielsveel hou en hem niet te kunnen zien en kan aanraken. Ik zal niet altijd troost bij hem kunnen zoeken als ik verdrietig ben. Wat overigens ook niet helpt is dat mijn angst nu zorgt voor onnodige ruzies en dat is wel het laatste wat ik wil zo vlak voordat hij weggaat.

Hij weet hoe ik mij voel en hij begrijpt het helemaal. Maar alsnog voel ik mij egoïstisch over het feit dat ik liever heb dat hij niet weggaat, maar juist bij mij blijft. Natuurlijk ga ik niet op mijn kamer depressief zitten doen zodra hij weg is. Toch heb ik die gedachte ‘Hoe kom ik zonder hem al die tijd door?’. Hebben jullie advies om deze maanden makkelijker te laten gaan?

Liefs,

Anoniem

Lieve anoniem,

Wat vervelend dat jij je vriend een half jaar moet missen. Er zit dus voor jullie beide een lastige tijd aan te komen. Je ziet hem nu misschien wel iedere dag en straks kun je hem een half jaar niet zien. Het is dus niet zo gek dat je er tegenop ziet.

Bedenk dat je vriendje niet de enige belangrijke persoon is in je leven. Natuurlijk moet je hem niet vergeten, maar het heeft geen zin om een half jaar op je kamer te gaan zitten en te wachten tot hij terug is. Spreek met je vriendinnen af en probeer er zelf het beste van te maken.

Je moet natuurlijk niet het gevoel krijgen dat je hem helemaal niet meer kent als hij over een half jaar terug is. Vertel elkaar dus niet alleen je belangrijkste gebeurtenissen, maar ook gewone dingen die jullie normaal gesproken samen meemaken. Dat kan bijvoorbeeld een blunder op je werk zijn of een nieuw recept dat je hebt geprobeerd. Zo lijkt het toch een beetje of jullie bij elkaar zijn.

Tegenwoordig zijn er gelukkig veel manieren om met hem in contact te komen. Spreek regelmatig af om te Skypen of stuur elkaar regelmatig een berichtje. Dat kan natuurlijk niet zo vaak als jullie elkaar normaal zien, maar dat maakt het juist extra speciaal als jullie elkaar spreken.

Vergeet ook niet te bedenken dat deze situatie maar tijdelijk is. Als hij over een half jaar terug is, dan is het weer zoals het voor zijn reis ook was. Het is dan extra speciaal om elkaar te zien. Als jullie relatie na een half jaar nog steeds goed is, weet je (bijna) zeker dat jullie een goede relatie hebben!

Hopelijk heb je iets aan onze tips en is het half jaar snel voorbij 🙂

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀