Films & Series

15 knusse kerstfilms om tijdens de december maanden te kijken


De kerstboom staat ondertussen misschien al wel en overal is het versierd met mooie lichtjes. Om het echte kerstgevoel te krijgen is er naast de kerstboom nog één ding dat absoluut niet mag ontbreken, een goede kerstfilm! Kruip lekker op de bank met kerstkransjes en warme chocolademelk en geniet van de leukste kerstfilms voor het ultieme kerstgevoel. Deze films moet je gezien hebben deze kerstvakantie!

1. Kerstfilms: Home Alone
Een lijstje met must see kerstfilms is natuurlijk niet compleet zonder Home Alone. De achtjarige Kevin wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten als zijn familie op vakantie gaat. Dat is niet het enige.. Kevin moet ook nog eens hun huis beschermen tegen twee inbrekers.

Watch on YouTube


2. Kerstfilms Love Actually
Love Actually volgt acht Londenaren en speelt zich af in de weken voor Kerstmis. De film gaat over de relaties tussen vaders en zoons, echtgenoten en echtgenotes, vriendjes en vriendinnetjes. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van hun moeder verwerken, terwijl de zoon smoorverliefd is op zijn klasgenoot. De film gaat niet specifiek over relaties, maar laat zien dat liefde eigenlijk altijd en overal om je heen is.

Watch on YouTube


3. Kerstfilms: Frozen
Als er één film is die het winterse gevoel benadrukt dan is het Frozen wel! Bergbeklimmer Kristoff en de jonge Anna maken samen een gevaarlijke reis door de bergen. Ze zijn op zoek naar de zus van Anna, Elsa. Elsa is de sneeuwkoningin en de enige die er voor kan zorgen dat de eeuwigdurende winter stopt. Tijdens hun tocht ontmoeten ze trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en moeten ze natuurelementen overwinnen om hun koninkrijk te redden.

Watch on YouTube


4. Kerstfilms: The Family Man
De steenrijke Jack Campbell heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een luxe appartement, een Ferrari en veel geld. Helaas is hij nog steeds vrijgezel. Op een ochtend wordt hij gewekt door zijn hond, twee kinderen en zijn vrouw in een doodnormaal huis in een gewone buurt. Alles is plotseling veranderd. Op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord en het appartement is niet meer van hem. Hij komt erachter dat het familieleven ook leuke kanten heeft, liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij vraagt zich af of hij wel terug zou willen naar zijn rijke leven en zijn oude vertrouwde zakenwereld.

Watch on YouTube


6. Kerstfilms: New Year’s Eve
De film gaat over een groep New Yorkers die hun weg naar romantiek proberen te vinden in de loop van Oudejaarsavond. Iedereen leeft naar het feest op Times Square toe, maar het loopt niet voor iedereen zoals gepland. Een stervende man, een gefrustreerde directiesecretaresse en een jongeman die Oudejaarsavond haat komen in de film aan bod. 

Watch on YouTube


7. Kerstfilms: The Holiday
Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse vrouw met een druk leven. Via een site voor woningruil ontmoet ze Iris (Kate Winslet). Iris is een vrouw uit een Engels dorpje die de hoop op de liefde heeft opgegeven. Ze besluiten twee weken van huis te ruilen, waardoor het leven voor beiden op de kop gezet wordt.

Watch on YouTube


8. Kerstfilms: Twelve Trees of Christmas
Cherie Jameson werft onder de bewoners van haar wijk uit Manhattan om deel te nemen aan een kerstbomenwedstrijd. Dit om via deze wijze haar geliefde, lokale bibliotheek te redden van de sloop. Zodoende komt de ambitieuze ontwikkelaar Tony Shaughnessy op haar pad….

Watch on YouTube


9. Kerstfilms: Bridget Jones’s diary
Het verhaal van de tweeëndertigjarige Bridget Jones is zo herkenbaar! Ze drinkt en rookt te veel, heeft nog niet veel bereikt in haar leven en haar liefdesleven is een groot drama. De onhandige Bridget besluit het nieuwe jaar beter te beginnen. Ze probeert meer grip op haar leven te krijgen. Ze wil drastisch afvallen en op zoek gaan naar een verstandige man. Haar belevenissen op zoek naar de ware liefde schrijft ze in een dagboek. 

Watch on YouTube


10. Kerstfilms: Call Me Claus
Deze hilarische film met Whoopi Goldberg moet je absoluut gezien hebben. Lucy is een succesvolle, chagrijnige producente bij een home shopping tv-zender. Ze neemt Nick aan om voor Kerstman te spelen tijdens de live-uitzendingen. Het wordt uiteindelijk een groot succes. Nick beweert dan ook de echte Kerstman te zijn. Nick vertelt Lucy dat hij de uitverkorene is om zijn baan op te volgen. Lucy gelooft er niets van en laat staan dat zij de baan wil overnemen.

Watch on YouTube


11. Kerstfilms: The Muppet Christmas Carol
Het is de avond voor Kerst en Scrooge is weer eens onvriendelijk. Hierdoor krijgt hij bezoek van de drie kerstgeesten. Deze keer worden de geesten gespeeld door de figuren uit de Muppet-show. Dit is sowieso de leukste vertolking van het Scrooge verhaal!

Watch on YouTube


12. Kerstfilms: How the Grinch Stole Christmas
In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who’s, een volk dat houdt van Kerstmis. Maar bovenop de berg ligt de Grinch, en die haat feest en Kerstmis. Hij wil wraak nemen op iedereen die hem iets kwaads heeft gedaan. Ook kerstavond wil hij verzieken. Hij gaat verkleed als Kerstman naar het dorp om cadeautjes en versieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan het niet begrijpen en probeert contact te krijgen met de Grinch.

Watch on YouTube


13. Kerstfilms: The Family Stone
Meredith Morthon is een georganiseerde zakenvrouw uit Manhattan. Tijdens Kerst gaat ze voor het eerst de familie van haar vriend Everett ontmoeten. De twee zijn uitgenodigd voor het kerstdiner en Meredith ziet er enorm tegenop. Dit blijkt achteraf terecht te zijn, want Meredith’s karakter past absoluut niet bij dat van haar schoonfamilie. De familie doet er alles aan zodat Everett niet met Meredith gaat trouwen. 

Watch on YouTube


Kerstfilms 14. Arthur Christmas 
Arthur houdt van Kerstmis en alles wat er mee te maken heeft. Dat is niet zomaar, want hij is de zoon van de Kerstman. Ieder jaar is het voor Arthur en zijn familie weer een drukke periode om alle kerstcadeautjes op tijd te bezorgen. De familie doet heel erg hun best, toch wordt één meisje vergeten, lukt het Arthur om het meisje nog een cadeautje te bezorgen? 

Watch on YouTube


15. It’s a Wonderful Life
Deze film is al geproduceerd ver voor onze tijd, maar moet je zeker een keer gezien hebben. George Bailey is inwoner van het kleine stadje Bedford Falls en wil graag de wereld zien. Toch wordt hij gedwongen in zijn geboortestadje te blijven en lijdt daardoor een saai leven. Hij trouwt met zijn jeugdliefde Mary en krijgt kinderen. Als bankier probeert hij het leven in het kleine dorpje voor iedereen wat leuker te maken. Wanneer het wat minder gaat wil George een einde aan zijn leven maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt er anders over en toont hem hoe Bedford Falls er uit zou zien zonder zijn hulp..

Watch on YouTube