Beauty

Girls Issues: Ik heb pluizig haar

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje dat last heeft van pluizig haar.


Hoi Girlscene!

Ik heb een heel irritant ‘probleem’. Vergeleken met sommige issues van andere meiden is het niet zo erg, maar toch vroeg ik me af of jullie tips hebben.

Ik heb de laatste paar jaar stijl haar gehad, maar sinds kort gaat mijn haar krullen als het nat is geweest. Op zich best leuk, maar als ik het föhn gaat het gigantisch pluizen. Ik heb ook een föhn met van die pinnen eraan geprobeerd, speciaal om krullen te ‘boosten’ maar hier gaat het ook heel erg van pluizen. Ik doe er soms mousse in maar dan is het de dag daarna heel slierterig en de krul is er dan grotendeels uit. Ook is het dan helemaal niet draagbaar voor los, het ziet er dan echt niet uit, net ontploft. Als ik mijn haar borstel als het gewoon droog is wordt het een super grote ‘pluismassa’ en dat is ook verre van mooi.

Mijn haar verschilt van pijpenkrullen tot mooie golven, en de onderkant (ook heel vervelend) blijft stijl.

Alvast bedankt!

Liefs

Lieve Anoniem,

Als je in de puberteit bent kan het zijn dat je haar veranderd. Dit is bij jou waarschijnlijk ook gebeurd, waardoor je nu krullen hebt terwijl je een paar jaar geleden nog stijl haar had. Je mag natuurlijk blij zijn met je bos krullen, want veel meiden zijn er jaloers op! 

Probeer eerst een passende shampoo te vinden. Je hebt bij de drogist allerlei verschillende shampoos speciaal voor pluizig haar. Een vochtinbrengend masker is voor jou een ideaal product.

Verder is het ook verstandig om af en toe een wasbeurt over te slaan. Als je te vaak je haar wast wordt het alleen maar pluiziger. In het begin moet je er misschien aan wennen dat je haar iets vetter is, maar het is in ieder geval minder pluizig. Op de dagen dat je wel je haar hebt gewassen is het belangrijk dat je het niet droog wrijft, maar rustig droog dept. Of nog beter, draai je haren na het douchen in een handdoek, hier zijn zelfs speciale handdoeken voor te koop.

Pas ook op met het gebruik van een föhn of stijltang. Ook deze zorgen ervoor dat het haar droog en pluizig wordt. Als je toch graag een föhn wil gebruiken zorg dan dat je een anti-pluis product gebruikt, je föhn niet te warm is en niet te dicht bij je haar houdt.

Om te zorgen dat je haar minder pluizig is kun je ook je haar insmeren met olijfolie. Gebruik ongeveer 4 eetlepels olijfolie en gebruik dit vooral in de punten van je haar. Laat het een paar minuten inwerken en spoel het goed uit. Let op, één keer per week is meer dan genoeg!

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: istock