Films & Series

7 redenen waarom we niet kunnen wachten op The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover… The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 draait ein-de-lijk in de bioscoop. We hebben 19 november al weken geleden gemarkeerd in onze agenda, want dan kunnen we Katniss en Peeta weer in actie zien op het grote scherm. Girlscene zet 7 redenen op een rij waarom we echt niet kunnen wachten om The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 te zien. 

1. The Hunger Games
De eerste reden waarom we het derde deel moeten zien is omdat het The Hunger Games is. Hállo, dit is één van de meest populaire films van de afgelopen jaren en je kan het niet maken om het niet gezien te hebben. Over een paar dagen is The Hunger Games het onderwerp van gesprek en dan is het wel zo leuk als je mee kunt praten. Ook als je niet de grootste Hunger Games fan bent, ben je door alle verhalen wel benieuwd waar iedereen het nu over heeft. 

2. Het verhaal
The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 is weer een steengoed verhaal zoals je het van de voorgangers gewend bent. De film is gebaseerd op het boek van Suzanne Collins en als je dat hebt gelezen dan ben je vast wel benieuwd hoe ze het verfilmd hebben. Bovendien is het verhaal over de Hongerspelen super origineel waardoor je altijd verrast wordt. Kom maar op! 

De synopsis:
Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de Quarter Quell is één ding heel duidelijk geworden: het is oorlog.

3. De spanning
Dit is geen film waar je even naar het toilet kunt gaan en dan niks hebt gemist. Er gebeuren constant spannende dingen en de spanning giert gedurende twee uur en vijf minuten door je lijf. 'OMG! Nee! Ja! Wat?! Hoe???' 

De trailer laat ons alleen al op het puntje van onze stoel zitten… 

Watch on YouTube

4. Jennifer Lawrence
Als we op iemand een girlcrush hebben, dan is het wel op Jennifer Lawrence. Ze is slim, mooi en bovendien super grappig (als je haar hilarische kant nog niet kent, dan moet je dit artikel met haar grappigste uitspraken eens lezen). Die grappige kant kan ze natuurlijk niet echt laten zien in The Hunger Games, maar haar acteerkwaliteiten wel! Jennifer is één van de beste actrices van dit moment en van de voorgaande films weten we dat ze steengoed is als de stoere Katniss. Zal ze zichzelf dit keer overtreffen?

5. De cast
Jennifer Lawrence is een belangrijke reden waarom we de film willen zien, maar ook de rest van de cast levert een knap staaltje acteerwerk af. Steracteurs als Julianne Moore, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman (die helaas overleed in de laatste week van het filmen, dit was dus zijn laatste rol) en Stanley Tucci spelen de sterren van de hemel The Hunger Games: Mockingjay – Part 1. 

6. De knappe mannen
Josh Hutcherson. Liam Hemsworth. Do we need to say more? Behalve dat ze allebei goed kunnen acteren, kennen we geen meisje dat geen crush heeft op één van de twee. We hoeven maar naar ze te kijken of we smelten al weg. Zucht, waar kunnen we zulke knappe, leuke, grappige, stoere en getalenteerde mannen vinden?! Nou, op het bioscoopscherm!

7. De kostuums
Tijdens The Hunger Games kijk je je ogen uit naar de kostuums. In welke outfits zal Katniss dit keer gehuld worden en wat zou ze met haar lokken gedaan hebben? Om nog maar te zwijgen over de kleurrijke en opvallende looks van Effie. We wanna knoooow! 

Klik hier voor het laatste nieuws over The Hunger Games: Mockingjay – Part 1. 

Kun jij ook niet wachten op The Hunger Games: Mockingjay – Part 1? Waarom ga jij vooral naar de bioscoop?