Lifestyle

Dit zijn 18 leuke activiteiten die niet veel geld kosten

activiteiten-niet-veel-geld

Het eeuwige dilemma: ga je iets leuks doen of denk je aan je spaarpot door thuis te blijven? Leuke dingen doen en een goedgevulde bankrekening lijken niet samen te gaan… Althans, als je aan de ‘traditionele’ activiteiten denkt. Hier lees je namelijk de 18 leukste activiteiten die niet veel geld kosten. 

1. ‘Bring your own toppings’-party

Gek op eten? Organiseer dan een ‘bring your own toppings’-party, wat een leuk concept is uit Amerika. Het is de bedoeling dat elke genodigde een eigen ‘topping’ meeneemt voor op de pizza, maar je zou ze ook kunnen vragen om hun eigen pizzabodem mee te nemen. Het is wel slim om iedereen een andere topping mee te laten nemen, voordat je honderd keer hetzelfde in huis hebt.

2. Kledingruil-avond

Je wil wel shoppen, maar je hebt niet genoeg geld. Gelukkig is er een manier om aan nieuwe kleding te komen zonder geld uit te geven! Organiseer een kledingruil-avond. Trommel je vriendinnen op en vraag ze om hun kleding mee te nemen die ze niet meer dragen. Gooi alle kleding op een hoop en kijk of er een pareltje voor jou bij zit. Een gezellige avond én een nieuwe garderobe: twee vliegen in één klap!

3. ‘Bring a stranger’-party

Zin om uit te gaan, maar geen budget om ook maar één drankje te drinken? Organiseer dan een feestje waarbij de gasten hun eigen drinken mee moeten brengen. Dit is een redelijk standaard idee, om het iets specialer te maken kun je er een ‘bring a stranger’-party van maken. Het is de bedoeling dat iedereen iemand meeneemt waar hij of zij normaal niet mee omgaat. Zo krijg je een leuke mix met mensen en ontstaan er misschien wel nieuwe vriendschappen.

4. Vlooienmarkt

Ga een dagje naar een vlooienmarkt als je zin hebt om te shoppen, maar niet veel geld uit wil geven. Ook een goede plek om op zoek te gaan naar cadeautjes! Wij zijn we gek op de Noordermarkt (maandag) en de IJ-hallen (zaterdag en zondag) in Amsterdam.

5. (Kinder)boerderij

Iedereen wordt blij van knuffelen met lieve dieren, dat is een feit. Het is vast behoorlijk lang geleden dat je met een ander dier hebt geknuffeld dan je huisdier. Daarom is het een leuk idee om naar een (kinder)boerderij te gaan. Die lieve schaapjes en kalfjes… Ahhhh, wat is daar nu niet leuk aan? Bovendien kost het je vaak helemaal niks!

6. Knutselen

Weet je nog hoeveel plezier je vroeger had in knutselen? De meeste meiden knutselen nu nooit meer, maar waarom eigenlijk niet? Nodig een paar vriendinnen uit om een middag te knutselen. Als je zelf niet alle spullen in huis hebt, dan kun je vragen of iedereen iets meeneemt. Zet een pot thee en speel je favoriete CD van vroeger op om de middag compleet te maken.

7. Natuur

De natuur wordt vaak vergeten. Het is iets prachtigs en bovenal iets gratis! Maak bijvoorbeeld een boswandeling en geniet van de prachtige bomen en vogels die je ziet. Heb je een date? Samen met je lover naar de sterrenhemel kijken is de perfecte en meest romantische afsluiter!

8. Beautymiddag

Organiseer een beautymiddag met je vriendinnen. Maak je eigen gezichtsmaskertjes met huis-tuin-en-keuken-ingrediënten, lak jullie nagels met nagellak die jullie al hebben en maak elkaar op. (Gratis) plezier gegarandeerd!

9. Sportscholen

Voor jou als sportieveling is het een leuk idee om bij verschillende sportscholen een gratis proefles te nemen. Verschillende sporten proberen en niets betalen klinkt als een goede deal, toch?

10. Slaapfeestje

Vroeger was er niks gezelliger dan een slaapfeestje met vriendinnen. Leuk om dat weer eens te organiseren, nietwaar? Laat je vriendinnen films meenemen en speel truth or dare. Je hebt helemaal geen geld nodig om het gezellig te hebben!

11. Geocoaching

Ben je wel in voor avontuur, dan moet je geocaching zeker proberen! Geocoaching is soort zoektocht naar schatten met behulp van GPS. Op www.geocaching.com kun je zien waar mensen bij jou in de buurt kleine schatten hebben verstopt.

12. Toerist in eigen stad

Speel toerist in eigen stad. Je woont er dan misschien wel, maar grote kans dat je nog lang niet alles weet en hebt gezien. Doe research voordat je de hort op gaat om te weten waar je naartoe kunt of laat je juist compleet verrassen en neem je eigen eten en drinken mee zodat je hier geen geld aan hoeft uit te geven. Vergeet je fototoestel niet om de trip vast te leggen!

13. Fotoshoot

Houd een fotoshoot met vriendinnen. Altijd leuk om een nieuwe profielfoto te scoren! Uiteraard ben je eerst nog wat tijd kwijt aan je haar, make-up en outfit zodat je geen filter nodig hebt ;-).

14. Blogs

Lees blogs. Het is gratis en de tijd vliegt als je het doet! Je hebt vast nog niet alle artikelen van Girlscene gelezen ;-). Geen tijd om je te vervelen en geld uit te geven!

15. Spelletjesavond

Organiseer een spelletjesavond en speel oldschool spellen als Monopoly, Risk, Cluedo en Twister. Bovendien ontstaan er interessante gesprekken tijdens een potje Monopoly. En ook dit kost je helemaal niks!

16. Scrapbook

Begin een scrapbook. Plak hier plaatjes die je inspirerend vindt, bonnetjes van een leuk uitstapje, mooie quotes of leuke foto’s in. Als je beter bent met woorden dan kun je natuurlijk ook een dagboek beginnen.

17. Ranking The Stars

Nodig je vrienden uit en speel ‘Ranking The Stars’ om meer over elkaar te weten te komen. Het gaat als volgt: je stelt een vraag waarna iedereen vervolgens de personen ‘ranked’ die meedoen. Wanneer iedereen klaar is met ranken dan kan het toelichten van de antwoorden beginnen. Dit spelletje kan best confronterend zijn. Het is belangrijk dat je dit spelletje met een knipoog speelt. Een paar voorbeeldvragen waarop je elkaar zou kunnen ranken:
– Wie is de ideale schoondochter/schoonzoon?
– Wie maakt de meeste blunders?
– Wie is er het meest op de hoogte van de actualiteit?
– Wie weet er het minste van het oorspronkelijke kerstverhaal?
– Wie maakt er het snelst ruzie?
– Wie is het meest verlegen?
– Wie is het meest perfectionistisch?
– Wie zou er mee kunnen doen met een talentenshow?

Lees ook:
Zoveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander

18. Onderneming

Heb je een talent of een droom; kun je bijvoorbeeld erg goed sieraden maken, muziek maken of fotograferen? Dan kun je een eigen onderneming beginnen.

Beeld: pinterest