Lifestyle

Hoe krijg je meer volgers op Instagram? 10 x tips

Ben je ook zo verslaafd aan Instagram? Wij op de Girlscene-redactie wel! We doen ons best om mooie kiekjes van onze lunch te schieten en maken tig selfies om uiteindelijk de beste op Instagram te plaatsen. Zo krijg je meer Instagram volgers én likes en ben jij straks een ware Instagram-queen!

Zo krijg je meer Instagram volgers

Zou jij het liefst de nieuwe Chiara Ferragni willen worden en van je Instagram echt je werk willen maken? Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je meer Instagram-volgers krijgt en dat je mooie foto’s ook genoeg likes krijgen. Benieuwd hoe je de Chiara Ferragni 2.0 wordt? Check dan deze Instagram-tips hieronder, want zo krijg je nog meer Instagram volgers.

1. Zorg voor interactie

Als je graag meer reacties op je Instagram wil helpt het om te zorgen voor interactie. Door een vraag te stellen zet je Instagram-volgers aan het denken en lok je ze uit om een reactie achter te laten. Je kunt bijvoorbeeld “double-tab als je…” gebruiken om meer likes te krijgen op je post. Meer interactie zorgt ook weer voor meer zichtbaarheid en uiteindelijk voor meer Instagram volgers. 

2. Gebruik hashtags

Je hoeft natuurlijk niet bij iedere foto 38 hashtags te gebruiken. Veel Instagram-volgers zullen het alleen maar irritant vinden. Overdrijf niet, maar gebruik ze wel. Tags toevoegen is misschien wel de beste manier om meer Instagram-volgers te krijgen. Ze zorgen ervoor dat je post wordt gevonden als mensen op Instagram zoeken naar foto’s van een bepaald onderwerp. Gebruik populaire hashtags. Het heeft geen zin om zelfbedachte hashtags te gebruiken, want de kans is klein dat iemand daar op zoekt. Tags als #follow4follow en #tagforlikes kunnen echt niet meer en zo krijg je alleen maar nep Instagram volgers erbij. 

3. Je hoeft niet iedere dag te posten

Post alleen foto’s die echt leuk zijn en niet omdat je de hele dag nog niets hebt gepost. Als je iedere dag 25 selfies plaatst zijn mensen je waarschijnlijk snel zat en dan kan je aantal Instagram-volgers ook weer dalen. Plaats ook niet te veel foto’s achter elkaar. Veel foto’s plaatsen zorgt eerder voor minder dan voor meer Instagram volgers. 

4. Bekijk andere pagina’s

Meiden met veel Instagram-volgers zijn niet voor niets zo ver gekomen en zijn waarschijnlijk echte Instagram-pro’s. Doe inspiratie op bij populaire Instagrammers, want daaruit haal je weer handige Instagram tips. Let er op waar zij over posten, hoe vaak ze posten, welke hashtags ze gebruiken en hoe ze communiceren met hun Instagram volgers. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyperridon) op

5. Maak je account openbaar 

Mensen zijn sneller geneigd om een openbaar Instagram-account te volgen, dus als je meer Instagram volgers wil krijgen is dit wel handig om te doen. Je bent ook beter vindbaar voor toekomstige Instagram volgers als je account openbaar is. Mensen vinden je via hashtags die je gebruikt en wie weet krijg je er daardoor weer meer Instagram volgers bij. 

6. Goede foto’s zijn belangrijk 

Post niet de eerste beste foto die je maakt op Instagram, maar maak meerdere foto’s van het object dat je wil posten. Gebruik een filter voor een nog mooier effect. Als je zorgt dat jouw foto’s op Instagram er altijd mooi uitzien, maakt het minder uit wat er precies op staat en groeit je aantal followers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) op

7. Reageer op je volgers

Instagram volgers vinden het leuk als je antwoordt op hun reactie. Reageer niet alleen als ze een vraag hebben, maar zeg ook iets leuks terug als ze op jouw post hebben gereageerd. Zo is de kans groter dat je Instagram-volgers je blijven volgen en vaker gaan reageren. 

8. Vul je bio in

Vaak wordt de bio niet goed gebruikt. Zorg dat mensen kunnen zien wie je bent, wat jou bezighoudt en waar je over post. Als je er niets neerzet is het voor Instagram-volgers een raadsel waar je over post en zullen ze jou niet zo snel hoeven volgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn) op

9. Koppel andere sociale media aan Instagram 

Hierdoor zien meer mensen je foto en dat is natuurlijk de bedoeling. Mensen die jou volgen op Twitter of Facebook gaan je misschien ook volgen via Instagram en zo krijg je weer meer volgers op Instagram. 

10. Kies een thema

Je kunt over je persoonlijke leven posten, maar de kans is klein dat mensen buiten je vriendenkring dit leuk vinden om te zien. Als je echt meer  Instagram volgers wil kun je beter een bepaald thema kiezen. Post bijvoorbeeld alleen foto’s van voeding als dat je interesseert. Je krijgt er dan waarschijnlijk ook followers bij die dit interessant vinden. Have fun en succes! 😉