Fashion

Trend: Co-ords & Matchy Matchy

Co-ords, what? Co-ords zijn twee losse kledingstukken die perfect bij elkaar matchen. Zo kan het een broek en een trui zijn met dezelfde print, maar het kan ook een rokje en een crop top in dezelfde kleur zijn. Deze trend zie je steeds vaker en ook bij de fashion bloggers. Je kan voor een hele gewaagde co-ords outfit gaan of het vrij basic houden. It's up to you! Kijk snel mee voor leuke inspiratie…

Co-ords staat eigenlijk voor coordinates, oftewel coördinaten. Dit betekent: gelijkstellen, bijplaatsen en samen rangschikken. Oftewel twee gelijke 'delen' die je kunt samenvoegen tot één geheel. Oké genoeg moeilijke taal! Het gaat namelijk over fashion en dit hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. 

Co-ords zijn twee gelijke kledingstukken in kleur of materiaal, die je samen combineert tot één look. Je kunt bijvoorbeeld je jurkje doormidden knippen en je loopt er high fashion bij. Steeds vaker zie je een setje in de winkel hangen met dezelfde print die je samen prima kunt combineren. Dit zie je bijvoorbeeld in een crop top en een skater skirt die samen gecombineerd worden tot één jurkje, maar ook kun je een broek in dezelfde print hiermee combineren. De gelijkheid moet in je outfit terugkomen. 

Match erop los en ga op zoek naar jouw perfecte printje en combinatie. Girlscene heeft leuke inspiratie voor je op een rijtje gezet. 


Lizzyvanderligt


Lizzyvanderligt

Nederlandse blogger Lizzy van der Ligt kon deze trend natuurlijk niet voorbij laten gaan. Al snel pikte ze deze trend op en ging voor een 'prison break' outfit, zoals ze haar eerste look zelf benoemde. Zoals je ziet heeft ze twee kledingstukken met hetzelfde printje met elkaar gecombineerd. Welke outfit vinden jullie het leukst?  


afterDRK

Nederlandse blogger afterDRK draagt hier een mooie combinatie met een rokje en een crop top. De kledingstukken matchen goed bij elkaar en de outfit is zeer vrouwelijk. De slippers daarentegen maken de outfit speels en stoer. 


Bron: Reporters.be

Volgens mij heeft Kim Kardashian de co-ords look uitgevonden. Meerdere keren zie je Kimmie verschijnen in een matchy outfit. Vaak in combinatie met een rok, maar zoals je op de derde foto ziet staat een co-ord ook goed in combinatie met een broek. 

De co-ords look is in het algemeen wat chiquer dan een 'normale' dagelijkse look. Dat betekent niet dat deze outfit niet goed draagbaar is. Met stoere boots eronder en een leren jasje bijvoorbeeld, kun jij er prima als een dagelijkse outfit de deur uit wandelen. 

Natuurlijk heeft Girlscene ook wat leuke co-ords voor je uitgezocht! 


1: ASOS / 2: ASOS / 3: ASOS / 4: ASOS

Wat vind jij van deze trend? 

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀