Films & Series

Dit zijn de meest bijgebleven animatiekarakters!

Door de jaren heen zijn er heel wat animatiefilms geproduceerd, waarbij we vaak moesten brullen van het lachen om de grappige animatiekarakters die erin voor kwamen. Wellicht dat je er af en toe zelfs nog een nadoet, omdat het karakter je zo goed is bijgebleven en daarom heeft Girlscene de meest bijgebleven animatiekarakters voor je opgesomd!

♥ Shrek – Donkey

Watch on YouTube

Als we om één animatiekarakter kunnen lachen, dan is het wel 'donkey' uit de filmreeks Shrek. Alleen al om de manier waarop hij praat en de dingen die hij in de film zegt. Donkey is in één woord geweldig en maakt de film nét even wat grappiger. Je hebt de zin 'are we there yet?' vast weleens in het dagelijks leven meegemaakt, maar als je het vergeten bent kun je de bovenstaande video bekijken 🙂

♥ Madagascar – Mort

Watch on YouTube

Als je aan Madagascar denkt, dan denk je eigenlijk aan maar één animatiekarakter (op de pinguins na), namelijk aan Mort. Je weet wel, dat kleine, schattige beestje met die grote ogen. Op een of andere manier krijgt Mort het wel altijd voor elkaar om de pineut te zijn. Woops!

♥ Up – Talking dogs

Watch on YouTube

Heb je de film Up gezien? Zo niet, dan is het volgens de Girlscene-redactie zeker een aanrader, want deze film is gewoon hilarisch! Vooral het bovenstaande moment zul je zeker niet zien aankomen wanneer je de film bekijkt. Je verwacht dat deze badass honden een enge stem hebben, maar het tegenovergestelde blijkt waar te zijn!

♥ Shrek – Puss in boots

Watch on YouTube

Een animatiekarakter die ons zeker is bijgebleven is niemand minder dan Puss in boots. De kat die met zijn grote ogen alles voor elkaar probeert te krijgen en in deel drie van Shrek zie je hem ook nog eens als een dikke kat. Oftewel: onweerstaanbaar schattig!

♥ Finding Nemo – Dory

Watch on YouTube

Wat begint als een zielige film, eindigt als een van de grappigste dankzij het animatiekarakter Dory. Dory is een vis met een korte termijn geheugenverlies, waardoor je de leukste scènes terugziet in de film en het dramatische van de film nét even wat luchtiger maakt.

♥ Ice Age – Scrat

Watch on YouTube

Als je in de bioscoop zit en je ziet dat de film begint, weet je eigenlijk al dat je moet opletten, want meestal begint elke Ice Age film met een grappige scène waarin je de eekhoorn Scrat alsmaar ziet verlangen naar een eikeltje. Scrat zal er dan ook alles aan doen om een eikeltje in zijn armen te krijgen, waardoor er de grappigste scènes ontstaan!

♥ Ice Age – Sid

Watch on YouTube

Een ander karakter die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje is natuurlijk Sid van Ice Age. De film zit vol met geweldige karakters en Sid is er een van! Sid is natuurlijk de slimste niet, maar dat is juist wat hem zo leuk en grappig maakt. En daarbij komt ook nog wat geslis, dan maak je het naar onze mening helemaal af!

♥ Frozen – Olaf

Watch on YouTube

Een vrij nieuw animatiekarakter is de sneeuwpop uit Frozen genaamd Olaf en wat is hij schattig in deze scène, waarbij je hem hoort zeggen: 'It's like a little baby unicorn'. Of wanneer hij vertelt dat hij verliefd is op de zomer, terwijl Olaf wegsmelt als het eenmaal zomer is. Olaf is in elk geval té cute!

♥ Despicable Me – Minions

Watch on YouTube

Je kent deze animatie poppetjes vast wel! Bekend van de film Despicable Me en omdat ze zo leuk zijn, heeft Pixar een aantal short films van ze gemaakt die op YouTube te bekijken zijn. Waaronder de bovenstaande video waarin je de minions het bananenlied ziet en hoort zingen. Banana!

♥ Madagascar – Penguins

Watch on YouTube

De redactie had het al over het karakter Mort in Madagascar, maar er zijn er nog meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vele pinguins met hun droge humor? De pinguins zorgen er in elk geval voor dat je entertained blijft. We like!

♥ Tangled – Pascal

Watch on YouTube

Last but not least: de kameleon uit Tangled genaamd Pascal. Het kleine beestje beschermt Rapunzel tegen de (niet) gevaarlijke Flynn. Wanneer Flynn voor het eerst het huis binnendringt van Rapunzel, wordt hij vastgebonden aan een stoel nadat hij met een pan bewusteloos is geslagen. Maar omdat Rapunzel en Pascal willen weten wie Flynn nou eigenlijk is, maken ze hem op de bovenstaande manier wakker. Leuk!

Welk animatiekarakter is jou het meest bijgebleven? 
Pin je inspiratie op Pinbook