Real life

Girls Issues: hoe leid ik een gelukkiger leven?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje dat graag wat gelukkiger wil zijn.

Hoi Girlscene,

Ik vind jullie site echt super en kom hier dan ook regelmatig. Laatst zag ik weer een blogpost waarin jullie een vraag beantwoordde en dacht dat jullie mij misschien wat advies konden geven.

Ik zou namelijk graag gelukkiger zijn, maar weet niet echt hoe. Ik heb niet echt een probleem met mijn uiterlijk, dit heb ik wel geleerd te accepteren en ik vind het wel prima zo. Mijn probleem is meer dat ik mijn leven ontzettend saai vind! Ik raak verveeld met de eeuwenoude routines. Ik ben iemand die graag nieuwe plekken ontdekt en het liefst elke dag iets bijzonders meemaakt. Helaas woon ik in een nogal saaie buurt en zijn mijn vriendinnen niet echt avontuurlijk. We spreken elkaar dan ook niet echt veel buiten school om en we doen nooit echt wat samen. Volgens mij vinden zij het allemaal wel prima zo. Natuurlijk heb ik zelf wel hobby’s waarmee ik me bezig houd, maar dit begint ook nogal saai te worden. Een hobby die ik graag zou oppakken is bloggen en fotograferen, maar hiervoor vind ik mijn leven ook te saai. Ik denk dat niemand echt geïnteresseerd zal zijn in wat ik meemaak. Dit houdt mij ook tegen om er echt aan te beginnen, omdat ik het gevoel heb dat het toch niks zal worden. Ik heb dus het gevoel dat ik vast zit in een saaie buurt, in dezelfde saaie routine, met mensen die niks toevoegen aan mijn leven en ik weet niet wat ik moet doen.

Ik moet nog drie jaar naar school. Daarna zou ik het liefst iets creatiefs willen doen en verhuizen naar een interessante, mooie plek zoals London of New York. Dit is meer een droom, want ik weet dat maar weinig zichzelf daar echt kunnen onderhouden. Hierdoor word ik eerlijk gezegd alleen maar verdrietiger. Ik heb al van alles geprobeerd om mijn leven ‘leuker’ te maken en ik weet op dit moment gewoon niet meer zo goed wat ik nu nog kan doen.

Is er überhaupt iets dat ik nog zou kunnen doen? Of moet ik maar gewoon accepteren dat dit is zoals mijn leven is? In ieder geval bedankt!

Liefs,

Anoniem

—————————————————————————————————————–

Lieve anoniem,

Ten eerste willen we je meegeven dat het nooit te laat is om iets te veranderen aan je leven, als je dat zelf wil. Zet daarom eerst op een rijtje wat je zou willen veranderen aan je huidige levensstijl (bijvoorbeeld dat je dus zou willen fotograferen en bloggen).

Belangrijk om te weten is dat als je zoiets wil doen, dat je vooral niet moet kijken naar anderen en je jezelf ook niet vergelijkt met anderen. Als je wil bloggen, moet je dat vooral doen. Een grote boosdoener is namelijk je eigen gedachten, als je teveel nadenkt gaat het in de weg zitten van wat je wil, waardoor je jezelf ontmoedigt om het überhaupt nog te doen. Probeer dus vooral niet te denken waarom het bloggen of fotograferen niet zou lukken, maar juist dat het gaat lukken en waarom? ..omdat je het wil. Bekijk het van een andere kant dan je al gekeken hebt. Als het iets is dat je wil, dan lukt het gegarandeerd.

Verder willen we je meegeven dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van je omgeving of vriendinnen om een leukere tijd te hebben. Je kunt namelijk ook gemakkelijk zelf op stap. Neem bijvoorbeeld de trein en bezoek een stad waar je nog niet eerder bent geweest, of ga op het terras zitten en bestel een cola, zodat je om je heen kunt kijken naar alle mensen die voorbij lopen. Het is namelijk hartstikke leuk om alleen te ondernemen, om alleen op stap te gaan en op deze manier leer je misschien ook wel nieuwe mensen kennen. Bijvoorbeeld als je in de trein zit 😉

Daarnaast gaat het erom dat je jouw leven invult zoals je het zelf wil. Natuurlijk heb je een vaste routine, waarbij je dagelijks naar school gaat, je hobby uitoefent en verder misschien een bijbaantje hebt, maar de vrije tijd die je overhoudt kun je volledig zelf invullen. Het is jouw tijd en je kunt dus compleet zelf beslissen hoe je die tijd wil invullen. Besef dat je hierover zelf de macht hebt en de keuze. Dus wil je fotograferen? Fotografeer dan bijvoorbeeld je slaapkamer, of de natuur in het dichtstbijzijnde bos, of van mensen eventueel (afhankelijk van waar je eigen interesse ligt).

Als de bovenstaande tips je nog niet helpen, lees dan dit artikel eens, waarin je nog genoeg tips vindt over hoe je meer kunt genieten van het dagelijks leven! 🙂

We hopen dat je hier iets mee kunt!

Liefs,

Girlscene

Must reads 👀