Films & Series

Serie tip: Chasing Life!

Nu heel veel van je favoriete series een zomerstop hebben, is het tijd om op zoek te gaan naar waardige vervangers. Op ABC Family (de zender van Pretty Little Liars en The Fosters) is sinds kort begonnen met uitzenden van de nieuwe serie 'Chasing Life'. Wij zijn al fan en jullie straks misschien ook.

Remake
Helemaal origineel is de serie niet. Chasing Life! Is een remake van de Spaanstalige serie Terminales die vorig jaar op de Mexicaanse TV werd uitgezonden. Het eerste seizoen was een groot succes in Mexico en de verwachtingen zijn dan ook hoog voor de Amerikaanse versie van de serie.

Waar gaat het over?
De serie volgt het leven van April Carver. April is een 24-jarige krantenverslaggeefster die op het punt staat door te breken. Ze heeft het – net als veel jonge mensen – mega druk. Ze is veel bij haar alleenstaande moeder en haar opstandige zusje Brenna en oma, maar ze date ondertussen ook haar collega Dominic en heeft te maken met een kritische baas. Het lijkt allemaal heel erg belangrijk; Totdat April's leven ineens op zijn kop staat.

Wanneer ze in elkaar stort belandt ze in het ziekenhuis. Daar vertelt haar oom, een oncoloog, haar het hartverscheurende nieuws. April heeft kanker. Wat doe je als je zulk nieuws te horen krijgt? April weet niet hoe ze het haar dierbaren moet vertellen en of ze het ze überhaupt wel moet vertellen…

Wie spelen er mee?
April Carver wordt gespeeld door actrice Italia Ricci (onder andere bekend van de film Don Jon), Richard Brancatisano (een Australische acteur die nu zijn eerste echte klus in de VS te pakken heeft) en Mary Page Keller (bekend uit Pretty Little Liars, ze speelde de moeder van Mr. Fitz). Niet heel veel bekende acteurs en actrices dus, maar hoe goed kenden we Nina Dobrev voordat ze gecast werd in The Vampire Diaries en hoeveel hadden we al van Ashley Benson gehoord voor haar rol in Pretty Little Liars.. En zie waar ze nu zijn.

Wanneer
De serie wordt in Amerika uitgezonden op dinsdagavond, op 10 juni werd de eerste aflevering uitgezonden. De serie wordt uitgezonden na Pretty Little Liars. Of de serie ook naar Nederland komt durven we helaas niet te zeggen, maar als het een succes wordt kan dat bijna niet anders, toch?

Trailer

Wat vinden wij ervan?
De eerste aflevering was veelbelovend en de serie heeft zeker potentie. Het was grappig, het was emotioneel en ok, een beetje cheesy… maar het blijft natuurlijke een TV serie van ABC Family en dit is geen Game of Thrones ;-).

Heb jij Chasing Life al gezien? Lijkt het jou een leuke serie, of is dit niets voor jou?

En zit je al op Pinbook?

Bron: ABC Family