News

De Parijse slotjesbrug ligt in het water

Zondagmiddag brak de Parijse brug Pont Des Arts gedeeltelijk af dankzij het gewicht van de in totaal 700.000 liefdessloten. Het metalen rooster van de Parijse brug begaf het, waardoor de toeristen geëvacueerd moesten worden. De bekende brug ter hoogte van het Louvre werd tijdelijk afgesloten, maar gaat volgens de planning vandaag weer open. De liefdeskoppels kunnen dus – als het goed is – hun liefde vandaag weer verzegelen aan de brug met de bekende liefdessloten.

Het hekwerk van de Parijse brug bezweek dankzij de talloze liefdessloten, waardoor 2,5 meter van het rooster naar de bodem verdween. Het gedeelte van het hekwerk dat het heeft begeven, is vervangen door tijdelijke houten planken. Er wordt nog nagedacht over een alternatief voor de liefdessloten. 

Pont Des Arts staat bekend om de talloze liefdessloten waar liefdeskoppels hun liefde verzegelen aan de brug. Elk hoekje van de brug is uitgekamd met de liefdessloten, maar tussen de 700.000 sloten is er vast nog een plekje over voor jouw toekomstige liefdesslot. Op de liefdessloten zetten de stelletjes hun initialen. Na het verzegelen, gooien de stelletjes de sleutel in het water en zinkt het voor eeuwig naar de bodem van de Seine. 


Bron

Bron: Nu.nl

Must reads 👀