Lifestyle

Girls Issues: ben ik verliefd op een ander?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje die gevoelens heeft voor een ander, terwijl ze een relatie heeft. 

Beste Girlscene (lezeressen),

Ik kom er zelf echt niet meer uit. Ik weet niet wat ik moet doen en word helemaal gek! Ik heb in de bus onderweg naar school een jongen leren kennen. We hebben heel wat gebabbeld en het was een hele leuke jongen. Ik voelde ook dat hij erg geinteresseerd was in mij 🙂

Wat is hier het probleem aan zouden jullie zeggen, maar het probleem is dat ik een vriend heb. Een hele lieve vriend, ook heel knap, maar de verliefdheid is met hem eigenlijk over heb ik gemerkt. Alleen is het meer ''houden van'' geworden.

Ik heb met die jongen niets uitgewisseld, zoals telefoonnummer bijvoorbeeld en ik heb hem ook gezegd dat ik een vriend heb. Wel heb ik gezegd op welke school ik zit. Vanochtend heb ik rondgekeken in de bus, maar ik kon hem niet zien. Elke dag ga ik met dezelfde bus en bijna elke dag dezelfde tijd. Ik wil hem nogmaals zien en praten, want dat wil mijn hart héeél graag. Maar mijn hersenen zeggen precies het tegenovergestelde dat ik hem moet vergeten.

Wat moet ik doen? Zal ik hem vergeten? Maar hoe? Het is zo moeilijk! Ik denk de hele dag aan hem en ik krijg geen hap door mijn keel. Ben ik verliefd? Help mij!

Liefs,

Anoniem


Bron

Lieve anoniem,

We kunnen ons voorstellen dat de situatie waarin je verkeerd verwarrend is. In je bericht geef je aan dat je van je huidige vriendje houdt en dat je niet zo goed weet of je nou verliefd bent op de jongen van de bus.

Als je al een langere tijd een relatie hebt, is het gezond dat je gevoelens kunt krijgen voor een ander. Dit geeft namelijk weer de spanning die je voelde in het begin van je huidige relatie, wat fijn is, maar die fling is ook weer zo voorbij. Het zegt niet meteen dat er iets mis is met je huidige relatie, maar dit is alleen zo als je gevoelens nog altijd even sterk zijn voor je vriendje.

Heb je het gevoel dat je die spanning mist met je huidige vriendje? Praat dan met hem, zodat jullie samen naar een oplossing kunnen zoeken om die spanning weer te vinden. 

Belangrijk is in ieder geval om elk contact met die jongen van de bus te verbreken. Zet je aandacht voor die jongen opzij en investeer je aandacht in je relatie. Misschien dat je vriend je de laatste niet de aandacht heeft gegeven die je nodig hebt en het daarom bij iemand anders zoekt. Dit is heel gewoon, maar zolang je er met je huidige vriend maar over praat. Op deze manier geef je je vriendje ook de kans om zich hierop aan te passen. 

Als je een kortere relatie hebt is het misschien een teken dat je je vriend niet heel erg leuk vindt en misschien te snel aan een relatie met hem bent begonnen. Waardoor je dus gevoelens krijgt voor een ander en dat dat gevoel nog sterker is, dan het gevoel dat je in het begin had met je vriend. Neem dan even een stap terug en luister naar je gevoel. Krijg je bij het zien van je huidige vriend sterkere gevoelens? Of is dat eerder bij de jongen van de bus? Aan de hand daarvan zou je kunnen nadenken over met wie je verder wil gaan. 

Heb je echt al maandenlang dit gevoel? Bespreek het dan met je vriendje en overleg met hem hoe jullie verder kunnen gaan. 

Wij hopen dat je hier iets hebt,

Liefs,
Girlscene

Heb je ook een Girls Issue? Stuur dan een mail naar info@girlscene.nl
Inspireer anderen in Pinbook