Real life

Girls issues: ik wil aankomen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Dit keer een meisje dat onzeker is over haar benen en billen, en graag wil aankomen.

Hey Girlscene,

Ik ben het laatste jaar erg onzeker over mijn benen en billen. Ik vind het gewoon simpel weg te dun. Ik heb de bouw van mijn moeder en aankomen gaat voor mij heel erg moeilijk, en daarbij moet ik ook nog oppassen dat als ik aankom het mij wel staat, want we gaan natuurlijk wel de zomer weer in.

Ik wil dus vragen of jullie misschien tips hebben met wat ik moet doen om wat vollere benen en billen te krijgen. Misschien met andere voeding of oefeningen zoals squats.

Groetjes,

Anoniem


Bron

Lieve anoniem,

We kunnen ons voorstellen dat het vervelend moet zijn om niet aan te kunnen komen wanneer je dat wel graag zou willen.

Zoals je al zei is een belangrijk onderdeel van je lichaam de bouw die je hebt meegekregen van je ouders. Daarom kom jij dus ook moeilijker aan.

In de eerste plaats gaat het erom dat je je niet onzeker hoeft te voelen over je benen en billen. Zodra je daarover niet meer onzeker bent, zul je zien dat je het ook niet meer nodig vindt om aan te komen. Dit is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer eens in de spiegel naar je benen en billen te kijken en dan waar te nemen wat je ziet. Vergeet echter niet met een optimistische blik hiernaar te kijken. Je zult merken dat als je dit elke dag eenmaal doet, je een stuk lekkerder in je vel gaat zitten.

Iedereen heeft een andere bouw en dat is juist het mooie, omdat iedereen dus nooit helemaal hetzelfde is. Daarom is het juist mooi als je van je benen en billen gaat houden, omdat juist jouw benen en billen uniek zijn. Het zijn je lichaamsonderdelen die niemand precies zo zal krijgen zoals jij ze hebt en dat is stiekem wel een leuke gedachte!

Maar als je toch iets meer wil aankomen, raadt Girlscene het aan om eerst na één week te kijken wat je voedingspatroon is. Schrijf dit op in je notitieboekje en houd dit elke dag een week lang bij. Op deze manier kun je zien wat je eet, wanneer je eet en wat je eventueel nog zou kunnen eten om aan te komen. Plan in elk geval drie hoofdmaaltijden per dag in (simpelweg het ontbijt, lunch en avondeten) en daartussen drie kleinere maaltijden. Eet vooral niet vetter dan normaal, dus niet drie hamburgers op een dag. Je kunt het beste producten eten die veel koolhydraten, eiwitten en/of goede vetten bevatten. Zoals pasta, eieren, vlees en vis! Eet bijvoorbeeld tussendoor een gebakken eitje, een pastasalade met avocado of een stukje zalm.

Een andere mogelijkheid is om naar de sportschool te gaan en je situatie te melden bij de medewerkers, dat hoeft natuurlijk niet in detail, maar wel dat je graag wil aankomen. Zij maken dan een schema voor je en als het goed is kom je daardoor aan. Heb wel wat geduld, want aankomen is nou eenmaal moeilijker dan afvallen!

Wij hopen dat je hier iets aan hebt en wensen je veel succes 🙂

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Must reads 👀