Health

GIRLSCAMP: Challenge #1 – GET MOVING!

Yes, it's time! Tijd voor de eerste challenge. Als het goed is weten jullie al twee weken dat hij vandaag zou komen en de afgelopen weken hebben jullie je dus goed voor kunnen bereiden. Misschien heb je de afgelopen tijd al meer gesport en gezonder gegeten, dan is de challenge van deze week absoluut een eitje. Maar je kunt ook voor de lui-lekker-voorbereiding gekozen hebben en het er de afgelopen twee weken nog lekker van genomen hebben, misschien kost de challenge je dan iets meer moeite. Hoe dan ook, vanaf morgen gaat het écht beginnen en we beginnen met… CARDIO!

We gaan deze week maarliefst ZES dagen aan half uur cardio doen. "Uhhhh… meiden, zijn jullie nu helemaal gek geworden? ZES DAGEN!" Nee, dat zijn we zeer zeker niet en we weten dat ook jij het kan en wel om de volgende reden.. Alles telt. Fietsen naar school, een hele dag shoppen, een strand- of boswandeling, maar natuurlijk ook… een half uurtje op de crosstrainer, een half uurtje zwemmen of een half uurtje hardlopen.

"Een half uur is slechts 1/48ste van je dag!" Dat heb je toch wel voor jezelf en je lichaam over?

Het liefst zien we dat jullie voor minstens drie van de zes dagen kiezen voor 'bewuste cardio', dus dat je bijvoorbeeld drie keer een half uurtje hardloopt en dan de rest invult met 'onbewuste cardio' zoals fietsen naar school of een dagje shoppen. Tijdens de 'bewuste cardio' gaat je hartslag omhoog wat ervoor zorgt dat je hartspier getraind wordt en je longinhoud vergroot. Simpel gezegd: hoe sterker je hartspier en hoe groter je longinhoud, hoe beter je conditie.

En een beter conditie, dat is wat je wilt. Want een goede conditie zorgt er doorgaans voor dat je beter in je vel zit en als je beter in je vel zit, is het volhouden van de challenges die nog gaan komen een stuk makkelijker.

Dus… WHO'S IN?!

Doe jij mee en kun je wel wat inspiratie van ons en van mede-Girlscampers gebruiken?! Meld je dan snel aan voor de Facebookgroep! We zullen hier zelf regelmatig tips geven en jullie kunnen ons en elkaar ook op de hoogte houden van je vorderingen! LET'S DO THIS!!

Liefs,
Esmée, Danique & Annemerel

Nog meer inspiratie nodig, volg ons dan ook op Instagram! Esmée, Danique & Annemerel

Pin jouw cardio inspiratie in Pinbook!