Beauty

Je haar laten groeien: 7 nuttige tips

Redactie

Met ‘long hair don’t care’ in je achterhoofd is het voor veel meiden een droom om hun haar te laten groeien. Wie wil er geen volle bos lang en verleidelijk haar? Je haar laten groeien kan op verschillende manieren. Helaas groeit haar nooit zo snel als jij wil, dus daarom geeft Girlscene tips hoe je haar wél snel groeit. 

Je haar laten groeien, doet iedereen op haar eigen manier. De een neemt genoegen met de lengte van modeblogger Chiara Ferragni (The Blonde Salad), terwijl de ander droomt van een volle bos haar à la de Victoria’s Secret Angels. Je haar laten groeien? Lees snel de volgende tips. 

1. Behandel je haar met liefde
Yes meiden, je haar laten groeien kost wat moeite. Sla voedende conditioners en haarmaskers maar in, want die heb je nodig de komende tijd. Check alle ingrediëntenlijsten op alcohol, omdat dit niet veel goeds doet voor je haar. Volumesprays en mousse bevatten vaak dit ingrediënt. Dit laat je haar minder snel groeien. Haar laten groeien kost dus echt wel wat moeite. 

2. Was het haar niet te vaak
Je haar laten groeien betekent niet te vaak je haar wassen. Hierdoor gaan minder oliën verloren die goed zijn voor je haar. De oliën zijn juist goed om je haar rustig en netjes te laten groeien. Elke dag je haar wassen is dus al te veel. Zelfs om de dag is eigenlijk al vaak. Het beste is om maximaal twee keer per week de shampoo uit de kast te halen om ervoor te zorgen dat je haar sneller groeit. Ja, echt! Je moet er iets voor over hebben om je haar te laten groeien. Lees in dit artikel welke fouten je maakt tijdens het wassen van je haar. 

3. Masseer je hoofdhuid
Je haar laten groeien vraagt ook enige massage. Het schijnt de groei van je haar te versnellen. Door de hoofdhuid te masseren stimuleer je de bloedsomloop waardoor essentiële stoffen naar het haarzakje gaan. Of het echt werkt om je haar te laten groeien, weten we dus niet, maar het is het proberen waard toch?! Oh, nog beter: vraag iemand anders (hint: vriendje) om je hoofdhuid te masseren. Hemels. Je haar laten groeien hoeft dus helemaal niet vervelend te zijn. 

haar laten groeien

4. Masker van eiwit
Je haar laten groeien is een pittige klus, maar een optie is om enkele eiwitten los te kloppen en te gebruiken als een haarmasker. Wat eiwit doet is het haar hydrateren en ‘als nieuw’ maken, waardoor je weer zachte en mooie lokken krijgt. Je merkt dat het haar hierna een stuk sterker voelt. Lees in dit artikel DIY’s voor haarmaskers. Haarmaskers en haar laten groeien is dus een héle goede combinatie. 

5. Kam
Je haar laten groeien? Bij tip één wordt afgeraden om een kam of borstel te gebruiken. Niet voor iedereen is dit een optie, want wat als je haar hebt dat snel in de klit raakt? Schaf dan een houten kam aan waarvan de tanden ver uit elkaar staan. Je haar laten groeien, betekent: er zoveel mogelijk afblijven met je handen. Dus hoe groeit je haar sneller heb je nauwelijks klitten in je haar? Precies, van die kam afblijven.

6. Proteïne
Je haar laten groeien met bepaald voedsel is ook een optie. Het is belangrijk om voedsel te eten dat proteïne bevat, zoals vis, eieren, fruit en groenten. Het is nog goed voor je huid ook! Dus je haar laten groeien doe je gewoon door lekker te eten. 

7. Sjaals en hoeden
Hoe groeit je haar sneller? Een manier is om je haar te beschermen door sjaals en hoeden te dragen. ‘s Nachts is een (zijden) sjaal ideaal om je haar in topconditie te houden zonder dat er maar een puntje breekt of splijt. Je haar laten groeien en er fashionable uitzien is dus super makkelijk met een toffe sjaal of hoed. Extra goed excuus om even lekker te gaan shoppen binnenkort ;-).

Beeld: iStock | Bron: lifehack, allwomenstalk