Beauty

5x zonnebrandcrème voor je gezicht

We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is om je lichaam in te smeren met zonnebrandcrème. Nu de zomer in aantocht is moeten we er weer aan geloven en ook het gezicht mogen we niet overslaan! Maar welke zonnebrandcrème voor het gezicht laat geen witte waas achter en trekt snel in? Girlscene test er vijf voor je uit en oordeelt welke crème het beste is qua intrektijd, structuur en prijs!


Zonnebrandcrème voor je gezicht is net iets anders dan zonnebrandcrème voor je lichaam. Veel crèmes zijn dik qua structuur en laten een plakkerige en/of witte waas achter… Precies wat je dus niet wilt op je gezicht. Bovendien is de kans groot dat je puistjes krijgt als je een gevoelige huid hebt. Daarom raden we aan om een speciale gezichtscrème te gebruiken met een (hoge) beschermingsfactor. Girlscene test er vijf uit op structuur, intrektijd en prijs. Let's put it to the test!


La Roche Posay Anthelios Dermo-kids
Prijs: €11,50 voor 40 ml

La Roche Posay is erg goed in het maken van gezichtsverzorgingsproducten. Zou hun zonnebescherming ook goed werken? Allereerst test Girlscene Anthelios Dermo-kids factor 50+. Inderdaad, voor kinderen dus! Dat betekent vaak dat je last hebt van een witte waas na het aanbrengen. Dat is bij deze van La Roche Posay ook het geval. Je moet het goed in de huid werken om de dikke lotion transparant te maken, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat deze crème waterresistent is. Het voelt vettig aan, wat oké is als je een droge huid hebt. Heb je een vettere t-zone? Laat deze crème dan staan. De verpakking is wel erg prettig, omdat het een handformaat is. Je moet hard knijpen om er iets uit te krijgen, maar verder werkt dit product prima. 

Voordelen: hoge beschermingsfactor, waterresistent, vrij van parfum en parabenen.
Nadelen: trekt niet snel in, laat in het begin een waas achter.


La Roche Posay Anthelios XL
Prijs: €17,65 voor 50 ml

Een andere pocket size zonnebrandcrème van La Roche Posay is Anthelios XL factor 50+. Dit is anders dan de voorgaande crème, omdat deze variant tot de 'ultra-light' lijn behoort. Dat zou dus moeten betekenen dat het een luchtige lotion is die snel intrekt, klinkt goed. Nog beter is dat Anthelios XL speciaal is voor mensen met een gevoelige huid (voor de zon). Daarnaast is het een fotostabiele crème, dus kom maar op met die flitser! Tijdens het testen blijkt inderdaad dat Anthelios XL een ultra lichte substantie heeft die bijna als water aanvoelt. Even goed schudden voor gebruik is daarom niet verkeerd. Het trekt redelijk snel in en is geschikt voor alle huidtypes, ook de vettere huid. 

Voordelen: lichte substantie, hoge beschermingsfactor, handig formaat, geschikt voor (over)gevoelige huid, fotostabiel.
Nadelen: prijs-inhoud verhouding, goed schudden voor gebruik.


No-Ad Sun Protection
Prijs: €6,99 voor 100 ml

No-Ad is een redelijk betaalbaar merk dat goede zonnebrandcrèmes uitbrengt. De voordelen zijn dat deze crème resistant is tegen water en zweet, dus als je buiten sport is dit er één voor jou! Qua verpakking is dit een prima product, want ondanks dat je 100 ml krijgt is de tube niet veel groter dan de gemiddelde handcrème. Dan de werking en structuur: het is een lichte variant op de dikke crèmes voor het lichaam, waardoor het erg snel intrekt – maar dan ook echt snel en geen gekke waas achterlaat. Je ruikt wel overduidelijk parfum, dus meiden met een gevoelige huid kunnen deze beter laten staan.

Voordelen: prijs-kwaliteitverhouding, trekt snel in, lichte structuur, resistent tegen water en zweet.
Nadelen: parfum, lage beschermingsfactor.


Garnier Baby in the Shade
Prijs: €9,99 voor 50 ml

Baby's moet je goed beschermen tegen de zonnestralen, maar hetzelfde geldt als je een heel lichte huid hebt. Baby in the Shade van Garnier biedt een 50+ factor en trekt verbazingwekkend snel in voor zo'n dikke crème. Van alle vijf de zonnebrandcrèmes is deze het dikste qua structuur. Als je dit dik aanbrengt is de kans groter dat je een witte waas krijgt, vooral op een donkere huid. Door het formaat is deze tube makkelijk om mee te nemen omdat het weinig ruimte in beslag neemt.

Voordelen: handig formaat, trekt goed in, hoge beschermingsfactor.
Nadelen: prijzen, kans op witte waas is groter. 


Vichy Capital Soleil
Prijs: €17,65 voor 50 ml

Vichy Capital Soleil tinted velvety cream dry touch is iets voor meiden die houden van eenvoudige producten die meerdere functies hebben. Dit is namelijk een BB cream die een lichte dekking geeft en daarnaast je huid met factor 50 beschermt tegen de zon. De structuur is zacht en romig zoals een crème, waardoor het niet voelt als een foundation. Gelukkig denkt Vichy aan de verschillende huidtypes. Daarom is er één variant voor de normale tot droge en gevoelige huid en één variant voor de gecombineerde tot vette huid. Iemand met een bleke huid moet opletten met de kleur, omdat het al snel oranje oogt op een heel lichte huid. Deze kleur past beter bij je als je een lichte tot medium huidskleur hebt, dus als je kleur 020 of hoger in foundations draagt. Tot slot de intrektijd: de crème blijft niet lang op de huid liggen, maar het voelt niet compleet mat aan. 

Voordelen: twee-in-één product, hoge beschermingsfactor, dry touch.
Nadelen: niet voor de bleke huid, prijs.

De beste keuze is La Roche Posay Anthelios XL als je op zoek bent naar een licht product dat goed beschermt en als je waarde hecht aan een fotostabiele zonnebrandcrème. Bovendien is deze geschikt voor de gevoelige huid. Heb je een budget? Dan raden we No-Ad aan, maar gebruik liever een hogere beschermingsfactor als er een hittegolf aanbreekt. 

Gebruik jij zonnebrandcrème op je gezicht?

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀