Real life

Girls issues: problemen op school

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer: een Girlscene lezeres die een lastige tijd op school heeft en graag over wilt gaan naar de volgende klas.

Hey Girlscene!

Ik zit met een probleem en hoop dat jullie mij advies kunnen geven. Ik zit in het derde jaar van gymnasium, en makkelijk is het niet. Ik sta op dit moment niet op overgaan, maar wil dat wel heel graag, want ik wil zo snel mogelijk van school af. Ik heb vaak periodes dat ik alleen maar aan school zit en keihard werk, en dan weer periodes dat school me niks meer boeit en ik veel uitga en foute dingen doe. Mijn ouders zijn hier achtergekomen en ik heb nu huisarrest. Ook denken mijn ouders dat er meer aan de hand is en sturen ze me binnenkort naar een therapeut. Deze hele situatie zit mij erg dwars, en ik wil vooral graag nog overgaan dit jaar, maar ik heb echt het gevoel dat het allemaal te veel is, ik niet slim genoeg ben en ik het allemaal niet aankan. Ik weet niet hoe ik dit beeld kan veranderen. Hebben jullie misschien enig advies? Heel erg bedankt!

Liefs,
Boogschutter


bron

Lieve Boogschutter,

Wat vervelend dat het niet zo lekker gaat op school (en thuis). We hopen dat onze advies je een duwtje in de goede richting geeft en dat je aan het einde van het schooljaar toch over mag gaan naar het volgende jaar!

We denken dat het een goed idee is als je de kern van het probleem aanpakt en wij vermoeden dat het te maken heeft met hoe jij je nu voelt. Uit je verhaal krijgen we niet het idee dat je lekker in je vel zit. Als je je wel goed voelt zul je namelijk merken dat alles ineens een stuk gemakkelijker gaat, ook school. Nu zeg je dat je veel uitgaat (wat niet per se een slecht iets is) en foute dingen doet. Focus je op wat belangrijk voor je is, want uit je verhaal blijkt wel dat je graag over wilt gaan zodat je niet nog een extra jaar naar school moet. School en uitgaan is in de meeste gevallen prima te combineren en als je met mensen omgaat die het beste met je voor hebben moet dat geen probleem zijn.

Ons advies wat betreft therapie is om er voor open te staan. Het zal je waarschijnlijk verbazen hoe therapie jou kan helpen. Juist door er met een positief gevoel heen te gaan boek je de meeste vooruitgang. En als je ouders zien dat je niet tegenstribbelt en dat je jezelf weer op het rechte pad krijgt, verdien je weer hun vertrouwen terug.

Tot slot zeg je dat deze situatie je te veel is. Ligt dat aan jezelf of ligt het bijvoorbeeld aan het niveau op school? Het is niet erg als gymnasium te hoog gegrepen is voor jou en als dit niet het geval is moet je in ieder geval de juiste motivatie zien te vinden om weer je best te doen. Je bent niet voor niets op het gymasium beland, dus dat betekent dat je veel in je mars hebt. En overgaan naar het vierde jaar is een heel goede motivatie, toch? Praat erover met vrienden of familie en zorg dat je alles weer op een rijtje krijgt. Heel veel succes en zet hem op!

Liefs,
Girlscene

Must reads 👀