Chocolade kokostaart

Als ik ergens dol op ben, zijn het recepten met een aantal ingrediënten dat op één hand te tellen is. Deze chocolade-kokostaart is zo’n recept, en tegelijkertijd ook nog niet eens zo ontzettend ongezond. Je gebruikt namelijk kokosolie, dat allerlei hele gezonde onverzadigde vetten bevat.
Kokosolie kun je heel makkelijk hier in de Foodness shop bestellen! Ook zit er geen tarwe bloem, roomboter of geraffineerde suiker in: score! Overigens betekent dat niet dat je dan zomaar een hele taart in je eentje kunt eten. Vergis je niet: deze taart is machtig! Met de hoeveelheden in dit recept maak je een taart voor 8-10 personen en heb je een springvorm met een diameter van 23 centimeter nodig.
Ingrediënten
4/5 eetlepels kokosolie
300 gram ongezoet kokosschaafsel
300 ml sojaroom
230 gram pure chocola, fijngehakt
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
– Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
– Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen (bekijk hier hoe je dat makkelijk doet). Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
– Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
– Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is. Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
De smaak van het bakken te pakken gekregen? Bekijk dan ook het recept van deze frisse mangotaart of een gezonde chocolade fudge taart op Foodness.nl!.
Pin food foto's in Pinbook