Lifestyle

Katy Perry als Cleopatra in de videoclip voor ‘Dark Horse’

Woohooo, it's finally here! Katy Perry heeft haar nieuwste single 'Dark Horse' al meerdere keren ten gehore gebracht (woensdag nog, tijdens de BRIT awards), maar het was nog wachten op de bijbehorende videoclip. Tot nu! De clip was het wachten waard, want het is alles dat we van miss Perry hadden verwacht: kleurrijk, originele looks en veel eyeliner. Bereid je maar voor, de videoclip speelt zich deze keer af in het oude Egypte. Bekijk de volledige clip voor 'Dark Horse' hier! 


Bron: Capitol Music

Katy Perry staat al een tijdje aan de top in de music business. Vorig jaar was een topjaar voor de zangeres met het succes van haar nieuwe album en de hit 'Roar'. Oké, niet iedereen vond 'Roar' even geslaagd, maar het stond toch weken in de hitlijsten en de videoclip is inmiddels bijna 400 miljoen keer bekeken. Helaas bleef het succes voor de tweede single 'Unconditionally' uit. Gelukkig is haar nieuwste single 'Dark Horse' nu al een succes, het stond al in de hitlijsten voordat de clip was uitgekomen. 'Dark Horse' is nu compleet met een bijbehorende videoclip (in een paar uur al ruim 2 miljoen keer bekeken!). 

De videoclip is misschien wel de meest creatieve die we tot nu toe van Katy hebben gezien. De kosten van de video zijn hoog, maar dan heb je ook wat. 'Dark Horse' speelt zich af in het oude Egypte, de zangeres is te zien als Cleopatra. In de video is ze op zoek naar een man, telkens komen er mannen voorbij die haar hart willen veroveren. Meestal tevergeefs, want niemand lijkt goed genoeg te zijn voor Katypatra. Dit klinkt als een dramatisch verhaal, maar zoals we van de zangeres gewend zijn geeft ze er een humoristische twist aan.  

Een videoclip die in het oude Egypte afspeelt, vereist natuurlijk originele looks voor zowel outfits als make-up. Jake Baily verzorgde de make-up van Katy in de videoclip. Het meest belangrijke van Katy's make-uplook? Eyeliner! Over haar eyeliner-look zegt hij: 'Het is een creatie van verschillende looks die ik op internet heb gezien.' Jake moest zorgen dat hij de beste eyeliner gebruikte: 'Het was belangrijk dat ik long lasting eyeliner gebruikte, want het was een lange dag met hete lampen en de eyeliner moest op zijn plek blijven zitten.' Na de eyeliner bracht Jake gouden, vloeibare oogschaduw aan in het midden en het binnenste gedeelte van Katy's ooglid. Daarna deed hij paarse oogschaduw op het buitenste gedeelte van haar ooglid. De visagist maakte de ooglook af met twee lagen mascara. 'Ik begin altijd met de ooglook, daarna komt de foundation pas. Als je werkt met veel kleur en glitter heeft het geen zin om eerst het gezicht te perfectioneren, want dan komen alle kleuren en glitter toch op de huid!' zegt Jake. 


Bron: Capitol Music


Bron: Capitol Music

Oké, genoeg gewacht! Bekijk hieronder de videoclip voor 'Dark Horse':

Wat vind jij van Katy's nieuwe videoclip? Wat vind je van haar look? Wil je de video nog een keer zien? 

Bron: mtv, directlyrics