Health

Vliegen met de nieuwe Nike Flyknit Lunar2

Afgelopen dinsdag waren we aanwezig bij een evenement van Nike ter ere van de lancering van de nieuwe Nike Flyknit Lunar2 schoen. Een super mooie nieuwe hardloopschoen van Nike, maar is de schoen niet alleen mooi, maar ook goed? Dat moesten we natuurlijk wel even uitproberen en dat deden we onder leiding van niemand minder dan professioneel sprintser Dafne Schippers en… Arie Boomsma.


Annemerel en Danique passen de nieuwe Flyknit Lunar2's. De kleur van de schoenen past in ieder geval heel erg goed bij de Oranje-stemming waar we nu tijdens Sotsji heel erg in zijn ;-).  

Precies een jaar geleden werd in Nederland de eerste Nike Flyknit schoen gelanceerd. De Nike Flyknit Lunar1. Inmiddels zijn we dus een jaar verder en heeft Nike een aantal verbeteringen in de schoen doorgevoerd. Hierdoor is de schoen stabieler, sluit hij nog beter om de voet en stimuleert hij de natuurlijke beweging van de voet nog meer dan zijn voorganger.

Flyknit 
De structuur van de Flyknit zorgt voor een perfecte ademende bovenkant. Op de plekken waar je voet de meeste warmte kwijt moet, zitten ademende membranen. De structuur van het flyknit zorgt voor de goede pasvorm. In de Flyknit bovenkant zit het elastische Flywire verwerkt, dit zorgt ervoor dat de schoen zich zo perfect om je voet heen vormt. De lip van de schoen loopt vloeiend over in de schoen, dit verbetert het draagcomfort.

Lunarlon
In de zool van de Flyknit Lunar2 zit Lunarlon verwerkt, dit zorgt voor een super goede demping. De zool veert zacht en ondersteunt, waardoor het lijkt dat je op wolkjes loopt. De demping in de schoen is geïnspireerd op de gewichtloze maanwandelingen van astronauten. In de zool zitten strategisch geplaatste rubberen stukken, dit beschermt de gewrichten in de enkel en voorvoet. Het ontwerp van de zool zorgt ervoor dat je voet zich op een natuurlijke manier kan afwikkelen tijdens het lopen.

Klinkt allemaal ontzettend goed, maar hoe werkt dat allemaal in de praktijk? Dat moesten we natuurlijk even uitproberen, samen met professioneel sprintster Dafne Schippers. De 21-jarige Dafne won vorig jaar tijdens het WK in Rusland een bronzenplak op de 800 meter tijdens de 7-kamp voor senioren. Super knap! En we waren dan ook heel erg vereerd dat Dafne ons een kleine training wilde geven.

Het eerste dat we dachten toen we de schoen aantrokken? Wauw, dit zit écht heel erg lekker. Annemerel heeft ook de voorganger van de Flyknit Lunar2 in haar bezit, maar had deze vooral voor de 'mooi', hardlopen kon ze er niet op omdat hij voor haar vrij onstabiel was, ze zwabberde alle kanten op en liep hierdoor zelfs een blessure op (dat was waarschijnlijk niet de enige oorzaak, maar wel de directe aanleiding). De nieuwe Flyknit zit een stuk lekkerder dan zijn voorganger en voelt een stuk stabieler aan.

Maar rennen deden we niet voordat we een kleine warming-up gekregen hadden van Arie Boomsma. Arie's warming-up was duidelijk geïnspireerd op zijn grote liefde, yoga. Dat ging de motorisch gestoorde Annemerel niet al te goed af, Danique was erg blij met de Bikram Yoga sessies die ze regelmatig doet.

Lopen er op ging ook heel erg lekker. Doordat de schoen erg licht is heb je bijna niet door dat er een schoen aan je voeten zit. Gelukkig zit die schoen daar wel, want die Amsterdamse straten doe je niet graag blootvoets!

Na de training van Dafne was het woord weer aan Arie, hij gaf ons een cooling down. Ook hier bleek weer hoe stijf en motorisch gestoord Annemerel stiekem is. Wat een afgang. Maar het leverde wel wat personal attention van Mister Boomsma op ;-). 

Wij gaan onze schoenen nu lekker thuis verder uitproberen. Op 7 juni organiseert Nike een hardloopwedstrijd speciaal voor vrouwen in Amsterdam, We Own The Night, de nieuwe Flyknits zijn onze perfecte trainingspartner-in-crime.  Wil jij ook meedoen aan de Nike We Own The Night Womens Run? Je kunt je nog aanmelden! Kun jij wel wat hulp bij jouw training gebruiken? Iedere woensdagavond kun je (gratis) meerennen met de Nike Run Club, in Amsterdam. Meer informatie over de Nike Run Club lees je hier.

De Nike Flyknit Lunar2 is vanaf deze maand te koop en heeft een adviesprijs van €160,-

Doe jij met de We Own The Night run van Nike op 7 juni? Wat is jullie favoriete hardloopschoen?

Fotograaf: Mounir Raji @ House of Orange