Health

Hardloopkleding voor de lente & zomer

Hardlopen en sporten wordt leuker in een mooie sportoutfit. Althans dat is onze zeer bescheiden mening. We watertanden bij de nieuwe collecties van Stella McCartney voor Adidas, Puma en Nike, maar ook de iets meer budgetverantwoorde collecties van Mango, H&M, Oysho en Bershka laten ons hart sneller kloppen. Girlscene's Annemerel showt haar favoriete items van haar favoriete sportmerken.

Puma heeft voor dit seizoen de runningcollectie volledig op de schop gegooid en een compleet nieuwe hardloopcollectie op de markt gebracht. Geïnspireerd op de natuur, met heel veel kleur en 'plezier'. De nieuwe collectie is onder andere te koop bij Run2Day Amsterdam en Utrecht.

Mango heeft sinds kort ook een sportcollectie, het is iets meer geschikt voor yoga dan voor hardlopen, maar er zitten wel een paar items in de collectie die je ook voor hardlopen kunt gebruikten. Zoals de sportbeha, het korte broekje en het jasje. Je koopt de collectie natuurlijk bij Mango winkels, maar ook online op Mango.com.

Voor de iets grotere portemonnee (veel grotere portemonnee) is de Stella McCartney van Adidas geschikt. Schrik niet, voor een paar schoenen betaal je 200 euro, voor een jasje 160, maar de kwaliteit van de items is dan ook wel erg goed en ze zien er prachtig uit. Maar eh.. je hebt wel echt een hele goede aanbieding nodig wil dit een beetje betaalbaar zijn. Je shopt deze collectie onder andere op Adidas.nl, maar de aanbiedingen score je 2x per jaar op Net-A-Porter.com.

Ook bij H&M kun je heel goed terecht voor een mooie sportoutfit. Net als Puma heeft H&M de sportcollectie volledig herzien. Naast de 'normale' vernieuwde sportcollectie heeft H&M ook een speciale capsule collectie gelanceerd, de H&M 'Go Gold' collectie. De collectie is net zo duur als de normale collectie, maar ziet er nog net iets flitsender en opvallender uit. De collectie is ontworpen in samenwerking met het Zweeds Olympisch team. Super cool. Je koopt de H&M Sportcollectie in de grotere H&M's, de Go Gold collectie vind je o.a. in Amsterdam op de Dam en in Rotterdam. Of online natuurlijk, op H&M.com.

Wij zijn tot over onze oren verliefd op de sportcollectie voor Oysho. Super mooie stofjes en hele gave modellen en dat voor een redelijke prijs (vergelijkbaar met H&M). Oysho koop je helaas niet in Nederland, maar je kunt het wel bestellen via Oysho.com.

Als je op zoek bent naar een super budgetverantwoorde hardloopcollectie moet je naar Bershka gaan. Sinds vorig jaar heeft Bershka een sportcollectie en hij is super hip en goed geprijsd. Je koopt de collectie bij de grotere Bershka winkels, of online op Bershka.com.

Natuurlijk vergeten we ook de nieuwe hardloopcollectie van Nike niet, ook de nieuwe lente/zomercollectie ziet er weer heel erg gaaf uit. Het bloemenpatroon komt terug in heel veel items uit de collectie. Helaas moet je voor de collectie van Nike, net als voor de Stella McCartney collectie, net iets langer sparen.

Wat is jouw favoriete hardloop/sportmerk? Ga jij liever voor een budgetcollectie, of investeer jij liever in een paar mooie items van Puma, Nike of Stella McCartney voor Adidas?