Lifestyle

DIY haarmasker & scrubs

Tijdens de (soms verschrikkelijk koude) winterdagen is het fijn om jezelf te pamperen met DIY goodies. Je huid wordt droger, net zoals je haar, dus je kunt vast wel een oppepper gebruiken, of niet? Met de volgende DIY's word je haar weer zacht en de huid gevoed en glad. Kijk maar mee naar de winterse scrubs en het haarmasker voor droog en beschadigd haar!


Masker voor droog en beschadigd haar

Ik – Mariska – heb erg stijl, glad en fijn haar. Op zich prima, maar mijn haar heeft nu van die lelijke stro-achtige punten en daar ben ik toch echt wat minder blij mee. Ik heb al van alles geprobeerd om hier vanaf te komen, maar niks hielp. Nu heb ik een goedkoop en makkelijk DIY haarmasker voor jullie met mayonaise en honing. Oké, ik geef toe: het ziet er niet bepaald lekker uit en zo ruikt het ook niet, maar het geeft mijn haar wél de boost die ik op dit moment behoorlijk hard kan gebruiken.

Benodigdheden
– bakje
– paar eetlepels mayonaise
– eetlepel honing (maar kan ook olijfolie zijn, kijk wat je in huis hebt!)

Gooi alle benodigdheden bij elkaar en meng dit tot een glad mengsel. Nu kun je het aanbrengen. Ik heb het alleen in mijn haarpunten gedaan omdat de rest van mijn haar gewoon normaal is en niet droog of pluizig. Als je hier wel last van hebt, dan kun je het gerust in je hele haar aanbrengen. Omdat het niet bepaald lekker ruikt, kun je een stukje aluminiumfolie over je hoofd doen. Dit vind ik persoonlijk wel fijn.

Zet een leuke serie op, ga lezen of iets anders leuks en laat het masker ongeveer een half uurtje intrekken. Hierna kun je het gewoon uitwassen met shampoo en eventueel een conditioner. Als het goed is, is je haar nu veel zachter en stukken minder droog. Bij mij helpt het in ieder geval erg goed!


Winterse scrub 

Tijdens die gure winters krijgt je huid behoorlijk wat te verduren en daarom moet deze goed verzorgd worden. Ik maak bijna altijd mijn scrub zelf en dit doe ik vaak op dezelfde manier. Hier heb ik ook een keer over geschreven en dit artikel vind je hier. Ik hou ook van variaties en om een beetje in de wintersferen te blijven, heb ik een scrub bedacht met honing en kaneel. Benieuwd naar dit receptje? Lees dan verder.

Ik heb een gevoelig huidje en daarom maak ik liever mijn scrub zelf. Dit doe ik omdat alle ingrediënten natuurlijk zijn en de scrub dus geen chemische toevoegingen bevat. Het is natuurlijk ook erg goedkoop en er zijn vele variaties te bedenken.

Benodigdheden
– Een paar grote scheppen suiker. Het ligt er aan of je alleen je gezicht wilt gaan scrubben of ook je hele lichaam. Schat zelf een beetje in hoeveel je nodig zou hebben
– Een paar grove korrels zout
– Een scheut olijfolie
– Kaneel
– 2/3 eetlepels honing

Het klinkt misschien allemaal wat vaag, maar ik doe alles op gevoel dus vandaar dat ik de hoeveelheden niet precies weet. Meng nu alles tot één glad geheel. Zorg dat je gezicht en/of lichaam gereinigd is en vrij van make-up. Nu kun je het mengsel zachtjes inmasseren en met lauw water weer verwijderen. Zacht huidje gegarandeerd. Breng hierna rijkelijk een laagje crème aan en je huid kan er weer even tegenaan!

Pepermunt scrub

Zoals ik al zei maak ik mijn scrubjes voornamelijk zelf en dat doe ik over het algemeen het liefst met suiker, maar zeezout is ook erg goed voor de huid. Vandaar dat ik vandaag een scrub met zeezout en pepermunt voor jullie heb klaar staan.

Wat heb je allemaal nodig voor deze scrub?
– Wat munt. Thuis hebben wij dit in de tuin, maar je kunt het ook gewoon in de supermarkt kopen
– Zeezout. Een zak van 1 kilo is onder andere te koop bij de Tuinen. Uiteraard heb je niet zoveel nodig
– Wat olijfolie

Ik hou wel van munt. Het ruikt heel fris en geeft mij daarom ook een fris gevoel. Knip de munt en doe het in een schaaltje. Gooi het zeezout en de olijfolie erbij. Let er wel op dat de munt echt versnipperd is en dat het niet zulke grote stukjes zijn. Dit heb ik dus wel gedaan en dat werkt dus niet echt. Je loopt dan het risico dat de putjes verstopt raken en dat wil je natuurlijk niet.

De scrub kan gebruikt worden voor het gezicht, maar dit raad ik je niet aan. De zoutkorrels zijn behoorlijk grof en dit kan mijn huid bijvoorbeeld niet goed aan. Deze scrub gebruik ik liever enkel voor mijn lichaam. Scrubs met suiker gebruik ik weer liever voor mijn gezicht. Aldoende leer je: mijn stukjes pepermunt waren wel iets te grof, dus geef ik jullie dus de tip om dit iets kleiner te maken. Je kunt ook zo'n stamper gebruiken om de munt te 'vermalen'. Ik hoop dat jullie net zo'n zacht huidje krijgen dat subtiel naar pepermunt ruikt als ik.

Ga je de scrubs en het masker uitproberen? Maak je wel eens DIY beautyproducten?

Door Mariska

Pin je favoriete DIY's in Pinbook