Films & Series

7 niet-zo-girly series die je moet zien

Gossip Girl, Sex and The City, Girls… We hebben ze allemaal gezien. Danique, Annemerel en Emma zijn wat je noemt serieverslaafden en er is bijna niets dat ze overslaan. Op Girlscene schrijven we voornamelijk over girly series, maar natuurlijk zijn er ook genoeg goede series die helemaal niet zo meisjesachtig zijn. Dexter is bijvoorbeeld een superverslavende serie over een seriemoordenaar en in The Walking Dead komen voornamelijk zombies voor… Dit zijn 7 niet-zo-girly series die je móet zien. 

Dexter

Waar gaat het over? Dexter Morgan (gespeeld door Michael C. Hall) is forensisch onderzoeker bij de politie in Miami. Hij verloor zijn ouders toen hij drie was en sleept een mysterieus trauma mee: hij is zelf een seriemoordenaar. Zijn adoptievader, politieman Harry Morgan, herkende Dexters psychopatische neigingen en leerde hem zijn onweerstaanbare drang om mensen te vermoorden te kanaliseren. Dexter mag enkel mensen vermoorden 'die het verdienen': seriemoordenaars die door de mazen van het net glippen en op vrije voeten rondlopen. Van Harry heeft Dexter geleerd hoe hij zich in het dagelijkse leven normaal moet gedragen.
Met wie? Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, James Remar, Lauren Vélez, David Zayas
Waarom zien? Dexter is een serie zoals je het nog nooit gezien hebt. Zoals je hebt gelezen gaat het over een seriemoordenaar… Klinkt niet zo gezellig, maar je bent juist benieuwd hoe het verder gaat. Bovendien is de serie zo geschreven dat je vóór Dexter bent. De schrijvers van de serie zijn niet bang om risico's te nemen, bereid je dus voor op een aantal schokkende gebeurtenissen. Inmiddels is de serie gestopt, maar er zijn 8 seizoenen waar je naar kunt kijken.

Breaking Bad

Waar gaat het over? Walter White, een onopvallende, saaie scheikundedocent, krijgt op een dag te horen dat hij aan terminale kanker lijdt. De ooit succesvolle chemicus geeft scheikundeles op een middelbare school en werkt parttime in een wasstraat om zijn gezin te onderhouden – zijn vrouw Skyler, die wat bijverdient met een handeltje op eBay en zijn wilskrachtige, 17-jarige zoon Walter Jr. die aan hersenverlamming lijdt. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood goed verzorgd achterblijft, bedenkt hij het ambitieuze plan om een drugshandel op te zetten.
Met wie? Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul
Waarom zien? Breaking Bad is een van de weinige series die steeds beter wordt. Het is spannend, stoer en de acteurs zijn fantastisch. Het is zo geschreven dat je niet kan wachten tot de volgende aflevering, OMG hoe zal het verdergaan?! Bovendien is het verhaal heel origineel, je zal sowieso niets zien wat je al in een andere serie hebt gezien. Ook Breaking Bad is al gestopt, in totaal zijn er 5 seizoenen gekomen. 

Orange is the New Black

Waar gaat het over? Piper Chapman (Taylor Schilling) wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause (Laura Prepon), een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Piper Chapman verruilt haar comfortabele New York-leventje in voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis vindt ze onverhoopt strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.
Met wie? Taylor Schilling, Laura Prepon, Danielle Brooks, Jason Biggs, Natasha Lyonne 
Waarom zien? Orange is the New Black wisselt perfect af met drama en komedie. Het ene moment kom je niet meer bij van het lachen, het andere moment wind je je op omdat er iets ergs gebeurt. Het is een beetje gek (er komt naakt in voor en de gevangenen doen rare dingen), maar dat is juist wel verfrissend. De serie is van Netflix en komt dus een keer per jaar in één keer op internet. Het eerste seizoen kwam in juli uit, het tweede seizoen wordt dit jaar verwacht. 

Scandal

Waar gaat het over? Wanneer er problemen de kop opsteken – levensverwoestende problemen die de krantenkoppen halen – is het duidelijk wie je moet bellen: de legendarische Olivia Pope (Kerry Washington). Olivia, onwrikbaar in haar overtuiging om altijd haar gevoel te volgen, voert een team van crisismanagement-experts aan dat excelleert in het laten verdwijnen van zelfs de meest smerige, obscene schandalen. Maar als deze zogenaamde “gladiatoren in pak” steken laten vallen, kunnen de deskundige schadebeperkers de schade in hun eigen leven nog wel onder controle houden?
Met wie? Kerry Washington, Bellamy Young, Tony Goldwyn, Katie Lowes, Jeff Perry, Darby Stanchfield
Waarom zien? Scandal is van dezelfde maker als Grey's Anatomy, maar het gaat over totaal iets anders dan het ziekenhuis. Het is wel even goed en verslavend. Olivia Pope heeft het op werkgebied helemaal voor elkaar, maar in haar privéleven is het een zooitje. Bovendien heeft Olivia een uhhh… ingewikkelde relatie met de president. Bereid je voor op liefde, break-ups, leugens en bedrog… Als je eenmaal begint, dan kun je niet meer stoppen. Scandal wordt momenteel uitgezonden op maandag om 20.30 uur op Net 5.

Game of Thrones 

Waar gaat het over? Geïnspireerd op de sage van de succesvolle fantasieboeken Een Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, speelt deze nieuwe HBO dramaserie zich af in een fantasiewereld waar zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen het mysterieuze obscure van hierboven, vechten de machtige families van het Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren. Het is een verhaal van bedrog en verraad, van adelheid en eer, van overwinningen en triomf. In Game of Thrones is het winnen of sterven.
Met wie? Jack Gleeson, Emilia Clarke, Lena Heady, Iain Glen, Jason Momoa
Waarom zien? Bij het horen van de intro ben je al verkocht, je zit meteen in het verhaal. Game of Thrones stikt van de spanning en complotten, eigenlijk weet je nooit voor wie je moet zijn. Per aflevering gebeurt er zoveel, dat je aan het einde alleen maar MEER wil. Game of Thrones begint 6 april aan het vierde seizoen in Amerika. 

American Horror Story

Waar gaat het over? Zet je schrap voor de schrik van je leven in dit verslavende, bijzonder stijlvolle horrorverhaal! American Horror Story is de meest originele, nieuwe psychoseksuele thrillerserie die je op het puntje van je stoel houdt. Met wie? Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters
Waarom zien? Zoals je ziet heeft de serie geen uitgebreide beschrijving waar het over gaat, dat komt omdat elk seizoen een ander verhaal, andere rollen en andere acteurs heeft. Er is één actrice die in elk seizoen de hoofdrol heeft, dat is de geniale Jessica Lange. American Horror Story is creepy, maar zorgt er altijd voor dat je op het puntje van je stoel hebt. De makers van de serie zijn niet bang om risico's te nemen met hun verhalen, deze serie is niet bedoeld voor mensen die snel bang zijn. Het derde seizoen is net afgelopen in Amerika, in september 2014 kunnen we seizoen 4 verwachten. 

The Walking Dead

Waar gaat het over? Sherrif Rick Grimes wordt wakker in een verlaten ziekenhuis. De wereld is verwaarloosd en veranderd in het domein van vleesetende zombies. Rick begint een zoektocht naar zijn vrouw en zoontje. Onderweg komt hij erachter dat er maar weinig mensen aan het zombie-virus zijn ontkomen. Samen met de andere overlevenden probeert hij uit de handen te blijven van de bloeddorstige monsters…
Met wie? Andrew Lincoln, Sarah Wayne Callies, Jon Bernthal
Waarom zien? Deze serie over zombies is niet zoals vampiers in Twilight. The Walking Dead is niet zo cheesy. In de serie leef je mee met de mensen die nog niet door het zombie-virus zijn getroffen. Deze mensen zijn nergens veilig en leiden een onzeker bestaan, waardoor je heel erg meeleeft en continu de spanning voelt. Heel verslavend!  

Welke niet-zo-girly serie staat op jouw watchlist? Welke stoere serie kijk jij?

Bron: bol

Pin je favoriete serie in je Pinbook